• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • De btw teruggave regelen wij voor je
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
  • Aangesloten bij SGZE
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Btw-nultarief voor zonnepanelen per 1 januari 2023

Hoe zit dat?

De Tweede Kamer heeft het nieuwe wetsvoorstel voor het btw-nultarief voor het leveren en installeren van zonnepanelen aangenomen. Hoogstwaarschijnlijk wordt per 1 januari 2023 de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent. In dit blog lees je wat dit voor jou betekent.

Het btw-tarief voor zonnepanelen

Op dit moment betaal je over de aanschaf en installatie van zonnepanelen nog 21 procent btw. Dit btw-bedrag krijg je vervolgens weer terug van de Belastingdienst. Daar hoef je zelf helemaal niets voor te doen. Wij regelen dit kosteloos voor jou zodat jij zorgeloos van de zon profiteert.

Het terugvragen van de btw bij de Belastingdienst brengt aardig wat administratieve handelingen met zich mee. Daarom wil het kabinet graag het btw-tarief voor zonnepanelen verlangen naar 0%. Dit wetsvoorstel is onderdeel van het Belastingplan 2023.

De voordelen van het btw-nultarief voor zonnepanelen

Voor particulieren die zonnepanelen willen aanschaffen vanaf 1 januari 2023 is dit dus goed nieuws. Het voordeel van het wetsvoorstel is namelijk dat het aanschaffen van zonnepanelen voordeliger wordt. Je hoeft niet eerst de btw te betalen om het vervolgens terug te vragen via de Belastingdienst. Daarnaast zijn er nog andere regelingen en subsidies voor particulieren die de aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker maken.

Voor wie geldt de nieuwe regeling?

Het nieuwe btw-tarief van 0% geldt voor de levering en installatie van zonnepanelen op of in de directe omgeving van een woning. Een garage, schuur, serre of tuin horen daar dus ook bij. En omdat het voor de gehele installatie geldt, horen de aanleg van kabels en het gebruikte montagemateriaal en de omvormers daar ook bij. Moet er eerst iets gebeuren aan je dak? Dan valt dat er helaas niet onder.

Btw-tarief 0% op de factuur

Als de Eerste en Tweede kamer het wetsvoorstel aannemen, gaat het nieuwe btw 0-tarief 1 januari 2023 in. Bij ons betaal je pas als het zonnepanelensysteem geïnstalleerd is. Worden jouw zonnepanelen in 2023 geplaatst? Dan betaal je dus geen btw.

Vraag en antwoord

Hieronder lees je de meest gestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Christiaan
9.2/10 | 1348 reviews
W. A. Eenkhoorn 8

“Deskundig en klantvriendelijk”

Meer weten over het btw-nultarief voor zonnepanelen?

Neem contact op met Christiaan

Christiaan is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen.

Christiaan

Meer over zonnepanelen

Enphase micro omvormer IQ8

Wij willen kwaliteit voor onze klanten. Daarom vertellen we je graag meer over de nieuwste Enphase IQ8 micro omvormer die krachtiger is dan ooit en klaar is voor de toekomst.

Lees verder

Jinko Solar zonnepanelen

Ontdek de Jinko Solar zonnepanelen 415Wp. Deze N-type zonnepanelen zijn compact en hebben een hoge opbrengst dankzij de Tiling Ribbon technologie. Lees verder en ontdek alles over dit nieuwe type zonnepaneel.

Lees verder

Energyra zonnepanelen - duurzaam, recyclebaar én Nederlands

Energyra zonnepanelen zijn duurzaam, recyclebaar en worden in Nederland geproduceerd. Dankzij de nieuwste backcontact technologie en het compacte formaat zorgen ze voor een groots rendement.

Lees verder