• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • Aangesloten bij de SGZE
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek
Nieuw!

Energie management systeem

Met de wisselende energieprijzen is zelf energie opwekken steeds vanzelfsprekender en ook het aantal elektrische auto’s groeit hard. Maar dit betekent ook dat het elektriciteitsnet drukker wordt. Om optimaal gebruik te (blijven) maken van energie bieden wij daarom nu ons eigen energie managementsysteem aan.

Gratis advies gesprek aanvragenBinnen 1 minuut geregeld

Wat is een energie managementsysteem?

Zonnepanelen, een laadpaal, warmtepomp en misschien zelfs een thuisbatterij. Hoe fijn zal het zijn als deze installaties optimaal met elkaar samenwerken? Zodat jij de opgewekte energie efficiënt gebruikt en je auto altijd opgeladen is. Met het energie managementsysteem beheer, monitor en optimaliseer je energie slim. Zo zet je de volgende stap om zorgeloos te blijven profiteren van de zon. Ook in de toekomst.

energie managementsysteem

Hoe werkt het energie managementsysteem?


In het energie managementsysteem worden apparaten en installaties aan elkaar gekoppeld. Je krijgt inzicht in alle energie stromen in één overzicht. Op basis van jouw persoonlijke situatie en jouw verbruik, kan het energie managementsysteem vervolgens jouw apparaten aansturen zodat jij hier optimaal van profiteert. Zorgeloos natuurlijk.

 

De voordelen van energie management

Door je energiestromen in huis te monitoren en slim aan te sturen, kun je nog meer besparen op je energiekosten. Dankzij de slimme software weet jij namelijk precies wat de grootverbruikers zijn. Laad bijvoorbeeld je auto op tijdens lagere energietarieven (bij een dynamisch energiecontract) of wanneer je zonnepanelen veel stroom opwekken. Een ander groot voordeel is dat het energie managementsysteem merkonafhankelijk is en dus elk merk apparaat te koppelen is.

Inzicht en controle met één app

Door al die afzonderlijke apps voor elk apparaat ben je snel het overzicht kwijt. Met de Dijkman app worden al je duurzame apparaten, zoals zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal, naadloos met elkaar verbonden. Hierdoor krijg je inzicht in jouw energiestromen en de mogelijke besparingen. Zo zie je de verwachte opbrengst op basis van de weersvoorspelling en stel je eenvoudig de laadinstellingen voor jouw elektrische auto in.

Voorbereid op de toekomst


Ook in de toekomst profiteer je graag zorgeloos van de zon. Zeker wanneer de salderingsregeling afgebouwd wordt, is slim gebruik maken van je energie fijn. Met het energie managementsysteem ben je voorbereid op de koppeling met nieuwe apparaten en installaties. Je kunt het systeem later eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld een thuisbatterij, een laadpaal of warmtepomp. En tegelijkertijd ben je ook nog eens milieubewust bezig.

 

Jouw laadpaal thuis?

Zoek je een laadpaal voor thuis? Met een laadpaal van Dijkman Zonne-energie ga jij zorgeloos en opgeladen op pad. 

Lees meer over laadpalen
zaptec laadpaal dijkman

Vraag en antwoord

 • Welke merken kan ik koppelen in het energie managementsysteem?

  Het energie managementsysteem is merkonafhankelijk. Het is een nieuw product in ons aanbod en daarom kan het voorkomen dat wij nog geen ervaring hebben met het koppelen van bepaalde merken laadpalen, omvormers of andere apparaten. Gelukkig hebben wij specialisten in huis die zich hier graag in verdiepen zodat we jou zorgeloos de beste oplossing kunnen bieden. 

 • Kan ik het energie managementsysteem apart kopen?

  Nee, we bieden het energie managementsysteem uitsluitend aan in combinatie met zonnepanelen, een laadpaal of thuisbatterij.

 • Is het energie managementsysteem interessant als ik alleen zonnepanelen heb?

  Ja zeker! Binnenkort leveren wij standaard bij zonnepanelen het energie managementsysteem. Op dit moment is de salderingsregeling nog van kracht. Wanneer dit afgebouwd wordt, ben jij al voorbereid om jouw energie slim aan te sturen voor optimale efficientie. Ook ben al voorbereid op de koppeling met andere installaties zoals een laadpaal of warmtepomp. En heb je een dynamisch energiecontract? Dan kan het energie managementsysteem hier slim op inspelen.

Ruben Adviseur

Meer weten over energie management?

Vraag een adviesgesprek aan met Ruben

Ruben is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over energie management.

Adviesgesprek aanvragen Geheel vrijblijvend Contact
Ruben Adviseur

Lees meer over zonne-energie

Zijn zonnepanelen nog rendabel na 2023?

We krijgen steeds vaker de vraag of zonnepanelen nog rendabel zijn. In dit artikel vertellen we over de gevolgen van de wisselende energieprijzen, de terugleverheffing en de afbouw van de salderingsregeling.

Lees verder

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Terugleverheffing voor zonnepanelen

Energieleverancier Vandebron brengt per 1 oktober een terugleverheffing voor zonnepanelen in rekening bij klanten. Dit roept veel vragen op. In dit blog vertellen we hoe het precies zat.

Lees verder