• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Thuisbatterij

Slim energie opslaan

  • Zonne-energie opslaan voor later
  • Verlaag je energiekosten
  • Voorbereid op de toekomst
Adviesgesprek aanvragen

Opgewekte energie opslaan in een thuisbatterij

Wil je zorgeloos profiteren van de zonne-energie, ook als de zon niet schijnt? Kies dan voor onze modulaire thuisbatterijen. Hiermee kun je energie opslaan en slim gebruiken wanneer je maar wilt. Onze batterijen hebben een opslagcapaciteit van 5 kWh. Door de mogelijkheid om deze te stapelen, kun je eenvoudig uitbreiden naar 10 kWh of 15 kWh. 

Wat is een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kun je stroom opslaan om op een later moment weer te gebruiken. Wekken jouw zonnepanelen meer stroom op dan er op dat moment wordt verbruikt? Dan wordt de overige stroom opgeslagen in de thuisbatterij. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en bespaar je op je energiekosten.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt door elektriciteit op te slaan in batterijcellen. Om energie op te kunnen slaan, heeft de thuisbatterij een omvormer nodig. De omvormer zet de stroom van je zonnepanelen om van wisselstroom naar gelijkstroom zodat de batterij het kan opslaan. Wil je de stroom gebruiken voor je elektrische apparaten? Dan zet de omvormer de gelijkstroom weer om in wisselstroom.

Combineer een accu met zonnepanelen

Overdag wekken je zonnepanelen energie op, maar 's avonds heb je stroom nodig van het elektriciteitsnet. Met een accu gekoppeld aan je zonnepanelen kun je de overtollige zonne-energie opslaan en 's nachts of op bewolkte dagen nog steeds profiteren van de zon.

Meer over zonnepanelen

Waarom een thuisbatterij een slimme keuze is

Het opslaan van energie in een thuisbatterij heeft vele voordelen:

  • Bespaar en verdien met je batterij

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan variëren de energieprijzen per uur. Met een thuisbatterij is het mogelijk om energie in te kopen of juist terug te leveren wanneer de tarieven gunstig zijn. Hierdoor kun je zelfs geld verdienen! Dit maakt een thuisbatterij een interessante investering, zelfs zonder zonnepanelen.

  • Optimaliseer je zonne-energie

Met een thuisbatterij kun je zonne-energie die je overdag niet gebruikt, bewaren voor later. Zo kun je 's avonds de wasmachine draaien of andere apparaten gebruiken zonder je zorgen te maken.

  • Verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Door eigen stroom op te slaan ben je minder afhankelijk van jouw energieleverancier. Zeker nu het steeds drukker wordt op het elektriciteitsnet.

Thuisbatterij i.c.m. dynamisch energiecontract

In de afbeelding hieronder zie je hoe een thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract slim omgaat met stroom dankzij het energie managementsysteem. Zo laadt de batterij op wanneer de prijzen laag zijn. Zijn de prijzen hoog? Dan verbruik je stroom van de batterij of verkoop je deze juist terug aan het net. 

Volledig inzicht in al je energiestromen

Met ons energie managementsysteem worden al jouw installaties naadloos met elkaar verbonden. Zodat jij de opgewekte energie efficiënt gebruikt en je auto altijd opgeladen is. Met het energie managementsysteem beheer, monitor en optimaliseer je energie slim. Zo zet je de volgende stap om zorgeloos te blijven profiteren van de zon. Ook in de toekomst.

Lees meer over energie management

Is een thuisbatterij interessant?

Met de komst van energie management, laadpalen en dynamische energiecontracten wordt de aanschaf van een thuisbatterij steeds interessanter. Zeker nu de salderingsregeling naar verwachting wordt afgebouwd. Wanneer de vergoeding voor terugleveren steeds lager wordt, is het opslaan van zonne-energie steeds aantrekkelijker. Je bent zo namelijk steeds minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Bovendien maken de stijgende energietarieven en de kabinetsplannen thuisaccu’s steeds interessanter.   

Swen Adviseur
9.1/10 | 1790 reviews
Wilfred Schoppers 8

“Zeer tevreden over Dijkman.”

Op de hoogte blijven over thuisbatterijen?

Laat het Swen weten

Onze adviseur Swen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft energieopslag. Hij vertelt je graag meer over de thuisbatterij en adviseert je over jouw persoonlijke situatie.

Swen Adviseur

Meer nieuws

Zijn zonnepanelen nog rendabel na 2023?

We krijgen steeds vaker de vraag of zonnepanelen nog rendabel zijn. In dit artikel vertellen we over de gevolgen van de wisselende energieprijzen, de terugleverheffing en de afbouw van de salderingsregeling.

Lees verder

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Terugleverheffing voor zonnepanelen

Energieleverancier Vandebron brengt per 1 oktober een terugleverheffing voor zonnepanelen in rekening bij klanten. Dit roept veel vragen op. In dit blog vertellen we hoe het precies zat.

Lees verder