• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • Aangesloten bij de SGZE
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek
Dijkman Zonne-energie

Zorgeloos profiteren
van de zon

Bij Dijkman Zonne-energie geloven we dat de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen een zorgeloze ervaring moet zijn. En ook daarna, wanneer je geniet van de opbrengst. Wij nemen al je zorgen uit handen, vanaf het vrijblijvende adviesgesprek tot het monitoren van jouw installatie. 

Op deze pagina lees je alles over zonnepanelen: van kosten en opbrengsten tot de installatie ervan. Wil je telefonisch contact met een adviseur die je alles uitlegt? Dan kan dat natuurlijk ook!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Alles over zonnepanelen

Bij Dijkman Zonne-energie willen we je zo goed mogelijk informeren over de aanschaf van zonnepanelen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder vind je daarom de meest gestelde vragen die aan onze adviseurs worden gesteld.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De prijs van een installatie met 8 zonnepanelen kan variëren van ongeveer €3.750,- €4.500,. De prijs hangt echter volledig af van jouw persoonlijke situatie en de installatie waar je voor kiest.

Opbrengst van zonnepanelen

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Wanneer je 12 zonnepanelen van 400 Wattpiek hebt, wek je per jaar ongeveer 4080 kWh op. Als je het in euro's wilt uitdrukken is je gemiddelde maandopbrengst van je zonnepanelen dan ongeveer €170,-. Dit is ongeveer €2.040,- per jaar!

terugverdientijd van zonnepanelen

Terugverdientijd van zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnepaneelinstallatie is 6 jaar.

Subsidies voor zonnepanelen

Subsidies voor zonnepanelen

Als particulier ben je aangewezen op de regionale subsidies die via de gemeente beschikbaar worden gesteld. Bekijk of jij in aanmerking komt voor een regionale subsidie met de Energiesubsidiewijzer.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het ideale plaatje is dat je net iets meer energie opwekt dan dat je jaarlijks verbruikt. Een voorbeeld: Je jaarlijkse energieverbruik is 3.500 kWh per jaar. Een zonnepaneel heeft een vermogen van 360 Wp. Rekensom: 3500 kWh / 360 Wp = 9,7 zonnepanelen. We raden dan aan om 11 zonnepanelen te nemen. Of dit ook mogelijk is bij jou, hangt af van de afmetingen van je dak en de eventuele obstakels waar rekening mee gehouden dient te worden.

Terugleveren met zonnepanelen

Terugleveren aan het net

Wanneer je op een dag meer energie opwekt dan dat je verbruikt, kan je de teveel opgewekte stroom terugleveren aan je energieleverancier. Daarvoor ontvang je aan het eind van het jaar een terugleververgoeding of het wordt verrekend met de stroom die je van de energieleverancier hebt gebruikt indien je minder energie hebt opgewekt dan dat je hebt verbruikt. Dit heet salderen.

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op plat dak

Op een schuin dak ben je afhankelijk van de helling en de ligging van het dak. Op een plat dak ben je flexibel en heb je de mogelijkheid om de zonnepanelen in de juiste richting te plaatsen en de juiste hellingshoek te hanteren waardoor je optimaal rendement hebt.

Wat doet een omvormer?

Zonnepanelen kunnen niet zonder de zon en een omvormer. De omvormer is het hart van de installatie en zorgt ervoor dat de opgevangen gelijkspanning wordt omgezet naar wisselstroom. Wisselstroom is het soort stroom dat bruikbaar is in je woning. Bij Dijkman Zonne-energie werken bij met Enphase omvormers en ben je verzekerd van optimaal rendement, maximale betrouwbaarheid en extreme veiligheid.

Doe de gratis zonnepanelen check!

Ben jij benieuwd hoeveel jij kan besparen met behulp van zonnepanelen? Doe dan de gratis zonnepanelen check!

Na het achterlaten van je gegevens, neemt één van onze adviseurs contact met je op. Je mag zelf kiezen of dit telefonisch, digitaal of fysiek gebeurt. Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie om zo tot een kosten- en opbrengsten plaatje te komen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor deze vrijblijvende zonnepanelen check.

  Contact

  Wij sturen je een bevestiging van de afspraak

  Jouw postcode zonder spaties (0000AA)

  Nummer met toevoeging (met spatie)

  Wij bellen om een afspraak te maken

  Vink aan waar jij advies over wilt ontvangen

  Velden met een * zijn verplicht