• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • Aangesloten bij de SGZE
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek
Dijkman Zonne-energie

Zorgeloos profiteren
van de zon

Bij Dijkman Zonne-energie geloven we dat de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen een zorgeloze ervaring moet zijn. En ook daarna, wanneer je geniet van de opbrengst. Wij nemen al je zorgen uit handen, vanaf het vrijblijvende adviesgesprek tot het regelen van de BTW-teruggave. 

Op deze pagina lees je alles over zonnepanelen: van kosten en opbrengsten tot de installatie ervan. Wil je telefonisch contact met een adviseur die je alles uitlegt? Dan kan dat natuurlijk ook!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Alles over zonnepanelen

Bij Dijkman Zonne-energie willen we je zo goed mogelijk informeren over de aanschaf van zonnepanelen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder vind je daarom de meest gestelde vragen die aan onze adviseurs worden gesteld.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De prijs van een installatie met 9 zonnepanelen kost ongeveer €3800,- exclusief BTW. De prijs hangt echter volledig af van jouw persoonlijke situatie en kan dus hoger of lager zijn.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Wanneer je 10 zonnepanelen van 360 Wattpiek hebt, wek je per jaar ongeveer 3600 kWh op. Als je het in euro's wilt uitdrukken is je gemiddelde maandopbrengst van je zonnepanelen dan ongeveer €50,-. Dit is ongeveer €600,- per jaar!

Terugverdientijd van zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnepaneelinstallatie is 6 jaar.

Hoeveel BTW krijg ik terug?

Stel, je neemt een zonnepanelen installatie inclusief montage voor een prijs van €4598,- inclusief BTW. Je betaalt 21% BTW over dit bedrag, dus exclusief BTW betaal je maar €3800,-. Dit betekent dat je bijna 800 euro terugkrijgt. En die BTW teruggave regelen wij voor je!

Subsidies voor zonnepanelen

Als particulier ben je aangewezen op de regionale subsidies die via de gemeente beschikbaar worden gesteld. Bekijk of jij in aanmerking komt voor een regionale subsidie met de Energiesubsidiewijzer.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het ideale plaatje is dat je net iets meer energie opwekt dan dat je jaarlijks verbruikt. Een voorbeeld: Je jaarlijkse energieverbruik is 3.500 kWh per jaar. Een zonnepaneel heeft een vermogen van 360 Wp. Rekensom: 3500 kWh / 360 Wp = 9,7 zonnepanelen. We raden dan aan om 11 zonnepanelen te nemen. Of dit ook mogelijk is bij jou, hangt af van de afmetingen van je dak en de eventuele obstakels waar rekening mee gehouden dient te worden.

Terugleveren aan het net

Wanneer je op een dag meer energie opwekt dan dat je verbruikt, kan je de teveel opgewekte stroom terugleveren aan je energieleverancier. Daarvoor ontvang je aan het eind van het jaar een terugleververgoeding of het wordt verrekend met de stroom die je van de energieleverancier hebt gebruikt indien je minder energie hebt opgewekt dan dat je hebt verbruikt. Dit heet salderen.

Zonnepanelen op plat dak

Op een schuin dak ben je afhankelijk van de helling en de ligging van het dak. Op een plat dak ben je flexibel en heb je de mogelijkheid om de zonnepanelen in de juiste richting te plaatsen en de juiste hellingshoek te hanteren waardoor je optimaal rendement hebt.

Wat doet een omvormer?

Zonnepanelen kunnen niet zonder de zon en een omvormer. De omvormer is het hart van de installatie en zorgt ervoor dat de opgevangen gelijkspanning wordt omgezet naar wisselstroom. Wisselstroom is het soort stroom dat bruikbaar is in je woning. Bij Dijkman Zonne-energie werken bij met Enphase omvormers en ben je verzekerd van optimaal rendement, maximale betrouwbaarheid en extreme veiligheid.

Doe de gratis zonnepanelen check!

Ben jij benieuwd hoeveel jij kan besparen met behulp van zonnepanelen? Doe dan de gratis zonnepanelen check!

Na het achterlaten van je gegevens, neemt één van onze adviseurs contact met je op. Je mag zelf kiezen of dit telefonisch, digitaal of fysiek gebeurt. Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie om zo tot een kosten- en opbrengsten plaatje te komen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor deze vrijblijvende zonnepanelen check.

  Contact

  Vul hier uw voor- en achternaam in

  Wij sturen je een bevestiging van de afspraak

  Uw postcode zonder spaties (0000AA)

  Nummer met toevoeging (met spatie)

  Wij bellen om een afspraak te maken

  Ter indicatie

  Velden met een * zijn verplicht