• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Gaat heel Heino aan de zonnepanelen?

HEINO – Vraag een willekeurige Heinoër of hij/zij iets wil met zonne-energie en iedereen reageert in principe positief. Dan zou je verwachten dat bijna alle koopwoningen in het dorp zijn voorzien van zonnepanelen. Niets is minder waar! Alle reden dus voor Duurzaam Heino om een inhaalslag te maken. Te beginnen met een online bijeenkomst om het project Zon op Dak beter onder de aandacht te brengen.

De online bijeenkomst werd gehouden op maandag 14 februari. Duurzaam Heino trekt hierin samen op met Dijkman Zonne-energie. “Ons doel? Dat is simpel. Heel Heino aan de zonnepanelen! En waar we Heino zeggen, bedoelen we de oude gemeente Heino. De kernen Lierderholthuis en Laag Zuthem zijn dus ook meer dan welkom om aan te haken”, stelt Joris Pouw, kartrekker van Zon op Dak.
Wil je je verdiepen in de wereld van zonnepanelen, dan is deze avond een hele mooie eerste stap. Je krijgt uitleg over de techniek, de besparingsmogelijkheden, garantie, service en het Warmtefonds. De firma Dijkman is bereid om allerlei vragen te beantwoorden en demonstreert ook de werking van de verschillende panelen.

Lagere energierekening

De installatie van zonnepanelen is een relatief eenvoudige manier om een duit in het duurzaamheidszakje te doen. Dat is goed voor de hele samenleving, maar vergeet vooral niet wat het betekent voor je energierekening. Die schiet omlaag terwijl je de aanschaf van de panelen in principe in zeven jaar terugverdient. Lekker toch, in een periode van sterk stijgende energieprijzen?

“De uitnodiging voor de online bijeenkomst geldt dan ook voor zowel inwoners als bedrijven”, aldus Pouw die nog wel even de naam van het project (Zon op Dak) benadrukt. “Als Duurzaam Heino gaan we echt voor minder zonnepanelen in de wei en meer op dak.”

Tijdens de avond wordt ook ruimte vrijgemaakt om in te gaan op de aantrekkelijke collectieve korting van maar liefst €20,- per paneel. Een gemiddeld huishouden bespaart dan al gauw minimaal €200,-. Bovendien ligt er nog een extra korting te wachten op groepen zoals buren en straten. “Op basis van de energienota en de ligging kunnen we snel het voordeel inschatten.”