• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Zonnepanelen voor een elektrische auto

Dubbel besparen!

Met een elektrische auto en zonnepanelen ben je echt duurzaam bezig! Je wekt namelijk zelf energie op met auto rijden. Dit betekent dat je kosten laag zijn en het is extra goed voor het milieu. In deze blog vertelt adviseur Swen hoeveel zonnepanelen je moet hebben om jouw elektrische auto op te laden en wat de kosten zijn van het opladen van je elektrische auto met zonnepanelen.

Besparing elektrische auto met zonnepanelen

Een elektrische auto verbruikt (op dit moment) zo’n 17 kWh per 100 kilometer. De gemiddelde automobilist rijdt rond 15.000 km per jaar dus dat betekent dat een gemiddelde elektrische auto ongeveer (15.000/100)*17= 2550 kWh verbruikt per jaar. 

Wanneer je de auto met je eigen elektriciteit oplaadt, kost dit ongeveer € 1.020,- per jaar (met een energieprijs van € 0,40 per kWh). Stel dat je dezelfde kilometers in een benzine auto rijdt met een gemiddeld verbruik van 1 op 15, dan kost dit zo’n € 2.000,- per jaar (met een benzineprijs van € 2,- per liter).

Met een elektrische auto die je oplaadt met je eigen energie bespaar je dus bijna € 1.000,- per jaar! Voor dat geld kun je heel veel leuke dingen doen. Waaronder een eigen laadpaal voor je elektrische auto aanschaffen.

Ben jij benieuwd wat de kosten en opbrengsten zijn van zonnepanelen? Lees dan onze blog. 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto?

Een gemiddelde elektrische auto heeft 8 zonnepanelen nodig om het verbruik van het opladen te dekken. Wanneer je een hybride auto hebt, dus zowel elektrisch als brandstof, heb je 5 zonnepanelen nodig.

Let op: dit aantal zonnepanelen is enkel en alleen voor het opladen van je elektrische auto. Wil je ook het overige verbruik van je woning dekken met je zonnepanelen? Dan raden we je aan meer zonnepanelen te nemen.

Lees in onze blog hoe je het aantal benodigde zonnepanelen kunt berekenen.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor een elektrische auto?

Elke offerte wordt bij ons met zorg samengesteld, geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een kant-en-klare prijs kunnen we dan ook niet geven, maar we hebben wel wat rekenvoorbeelden voor je om je toch een idee te geven van de kosten van zonnepanelen. Deze vind je in onze blog ‘kosten en opbrengsten zonnepanelen’. De prijs voor jouw persoonlijke situatie kan afwijken van de rekenvoorbeelden.

Swen Adviseur

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Swen.

Swen is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen zowel op locatie als digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Swen Adviseur

Meer over zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen worden bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden.

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse verbruik en hoeveel zonnepanelen er passen op het dak.

Lees verder

Zonnepanelen voor een jacuzzi

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een jacuzzi en hoeveel kost dit? We geven je antwoord in deze blog.

Lees verder