• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Zonnepanelen voor een elektrische auto

Dubbel besparen!

Met een elektrische auto en zonnepanelen ben je duurzaam bezig! Met de energie die je zonnepanelen opwekken, kun je vervolgens je auto opladen. Dit betekent dat je aardig wat kosten bespaard en het is ook nog eens extra goed voor het milieu. In dit blog vertelt adviseur Swen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw elektrische auto op te laden en wat de kosten zijn van het opladen van je elektrische auto met zonnepanelen.

Besparing elektrische auto met zonnepanelen

Een elektrische auto verbruikt (op dit moment) zo’n 17 kWh per 100 kilometer. De gemiddelde automobilist rijdt rond 15.000 km per jaar dus dat betekent dat een gemiddelde elektrische auto ongeveer (15.000/100)*17= 2550 kWh verbruikt per jaar. 

Wanneer je de auto met je eigen elektriciteit oplaadt, kost dit ongeveer € 1.020,- per jaar (met een energieprijs van € 0,40 per kWh). Stel dat je dezelfde kilometers in een benzine auto rijdt met een gemiddeld verbruik van 1 op 15, dan kost dit zo’n € 2.000,- per jaar (met een benzineprijs van € 2,- per liter).

Met een elektrische auto die je oplaadt met je eigen energie bespaar je dus bijna € 1.000,- per jaar! Voor dat geld kun je heel veel leuke dingen doen. Waaronder een eigen laadpaal voor je elektrische auto aanschaffen.

Ben jij benieuwd wat de kosten en opbrengsten zijn van zonnepanelen? Lees dan onze blog. 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto?

Een gemiddelde elektrische auto heeft 8 zonnepanelen nodig om het verbruik van het opladen te dekken. Wanneer je een hybride auto hebt, dus zowel elektrisch als brandstof, heb je 5 zonnepanelen nodig.

Let op: dit aantal zonnepanelen is enkel en alleen voor het opladen van je elektrische auto. Wil je ook het overige verbruik van je woning dekken met je zonnepanelen? Dan raden we je aan meer zonnepanelen te nemen.

Lees in ons blog hoe je het aantal benodigde zonnepanelen kunt berekenen.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor een elektrische auto?

Elke offerte wordt bij ons met zorg samengesteld, geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een kant-en-klare prijs kunnen we dan ook niet geven, maar we hebben wel wat rekenvoorbeelden voor je om je toch een idee te geven van de kosten van zonnepanelen. Deze vind je in ons blog ‘kosten en opbrengsten zonnepanelen’. De prijs voor jouw persoonlijke situatie kan afwijken van de rekenvoorbeelden.

Opladen van je elektrische auto

Nu je weet hoeveel je kunt besparen en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, ben je misschien ook geinteresseerd in het een laadpaal voor thuis. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de laadpalen die wij aanbieden. Thuis je elektrische auto opladen met de door jouw zonnepanelen opgewekte energie is namelijk nóg voordeliger! 

Lees meer over laadpalen voor thuis
Swen Adviseur
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Swen.

Swen is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen zowel op locatie als digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Swen Adviseur

Meer over zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen worden bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden.

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse verbruik en hoeveel zonnepanelen er passen op het dak.

Lees verder

Zonnepanelen voor een jacuzzi

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een jacuzzi en hoeveel kost dit? We geven je antwoord in deze blog.

Lees verder