• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Saharazand op je zonnepanelen? Zo maak je ze schoon

Ligt er Saharazand op je zonnepanelen? Met een zonnig vooruitzicht wil je natuurlijk maximaal profiteren van de zon. In dit blog vertellen we je daarom waar het Saharazand vandaan komt en hoe je jouw zonnepanelen het beste schoon kunt maken zonder ze te beschadigen.

Hoe komt Saharazand in Nederland?

Je hebt het vast wel eens gezien: een gele gloed in de lucht en een laagje zand of stof op je auto, ramen, tuinstel én zonnepanelen. Eens in de zoveel tijd komt het voor dat Saharazand of stof in ons land neerdaalt. Tijdens een zandstorm in het woestijngebied komt het zand en stof in de lucht terecht. Vervolgens nemen de luchtstromen het mee en door regen daalt het neer in ons land. Dit zorgt voor een laag stof/zand op je zonnepanelen.

Saharazand op zonnepanelen

Saharazand van je zonnepanelen wassen

Zeker tijdens zonnige dagen in het voorjaar wil je natuurlijk geen rendement verliezen. Is voorlopig geen regenbui voorspeld? Dan kun je ervoor kiezen om je zonnepanelen zelf schoon te maken. De beste manier om het Saharazand van je zonnepanelen te krijgen is door ze schoon te maken met osmose water en een zeem. Osmose water is vrij van kalk en andere stoffen zodat het geen strepen of vlekken achterlaat. En door een zeem of zachte doek te gebruiken, voorkom je schade aan je zonnepanelen. Wil je zelf liever niet het dak op? Dan kun je een schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt inschakelen.

Wil je meer weten over het schoonmaken van zonnepanelen? Lees dan ook: schoonmaken van je zonnepanelen

Swen Adviseur
9.1/10 | 1790 reviews
Wilfred Schoppers 8

“Zeer tevreden over Dijkman.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Swen!

Swen is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen op locatie, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Swen Adviseur

Meer over zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nog rendabel na 2023?

We krijgen steeds vaker de vraag of zonnepanelen nog rendabel zijn. In dit artikel vertellen we over de gevolgen van de wisselende energieprijzen, de terugleverheffing en de afbouw van de salderingsregeling.

Lees verder

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Terugleverheffing voor zonnepanelen

Energieleverancier Vandebron brengt per 1 oktober een terugleverheffing voor zonnepanelen in rekening bij klanten. Dit roept veel vragen op. In dit blog vertellen we hoe het precies zat.

Lees verder