Zonnepanelen

kosten en opbrengsten

Je bent geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen, maar je wilt eerst weten hoeveel zonnepanelen kosten en wat ze opleveren. Bij Dijkman Zonne-energie zijn we hier heel transparant over. Onze adviseur Jael legt het je graag uit.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs voor zonnepanelen hangt af van een aantal aspecten. De kosten voor zonnepanelen worden namelijk bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden. Voor een vrijblijvende offerte, komen we daarom graag bij je langs. 

Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Lees dan de blog 'Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?'.

Wat zijn de opbrengsten van zonnepanelen?

Wanneer de zonnepanelen op het dak geplaatst zijn, wordt de zonne-energie door een omvormer omgezet in bruikbare energie (230 volt wisselstroom). Doordat je jouw eigen energie opwekt, bespaar je aanzienlijk op de jaarlijkse energiekosten.

Wanneer je 10 zonnepanelen van 360 Wattpiek hebt, wek je per jaar ongeveer 3060 kWh op. Als je wilt weten hoeveel de gemiddelde dagopbrengst van je zonnepaneelinstallatie is, dien je de volgende formule te gebruiken:

(Maximale vermogen van je zonnepanelen in Wp x 0,85) / 365 dagen = gemiddelde dagopbrengst

In ons voorbeeld is dat dus: (3600 x 0,85) / 365 = 8,4 kWh. Als je het in euro's wilt uitdrukken is de gemiddelde dagopbrengst van je zonnepanelen ongeveer €1,92 per dag.

Jael Adviseur
9.2/10 | 1175 reviews
G.Gerrits 10

“Goed contact. Vriendelijk en professioneel personeel.”

Meer weten over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Jael.

Jael is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Jael Adviseur

Meer over zonnepanelen

Zonnepanelen installeren: zo doen we dat

Nieuwsgierig hoe het installeren van zonnepanelen precies werkt? In dit blog vertelt adviseur Swen je er alles over.

Lees verder

Stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder