Zonnepanelen

kosten en opbrengsten

Je bent geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen, maar je wilt eerst weten hoeveel zonnepanelen kosten en wat ze opleveren. Onze financieel adviseur Herik vertelt je er meer over.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs voor zonnepanelen hangt af van een aantal aspecten. De kosten voor zonnepanelen worden namelijk bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden. Voor een vrijblijvende offerte, komen we daarom graag bij je langs. 

Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Lees dan de blog die mijn collega Celesta heeft geschreven: 'Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?'.

Wat zijn de opbrengsten van zonnepanelen?

Wanneer de zonnepanelen op het dak geplaatst zijn, wordt de zonne-energie door een omvormer omgezet in bruikbare energie (230 volt wisselstroom). Doordat je jouw eigen energie opwekt, bespaar je aanzienlijk op de jaarlijkse energiekosten.

De gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel is circa 150 kWh per m2. Een gemiddeld huishouden* verbruikt zo’n 3500 kWh per jaar. Dit betekent dat voor dit gebruik circa 24 m2 aan zonnepanelen (op het zuiden) nodig is. 

*gemiddeld huishouden: 2 volwassenen 2 kinderen

Herik Financieel adviseur
9.1/10 | 705 reviews
Evert van de Belt 10

“Topbedrijf. Ze zijn terecht trots op hun mensen zo trots dat iedere installateur zijn eigen auto heeft met groot zijn naam en foto erop.”

Meer weten over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Herik.

Herik is financieel adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Herik Financieel adviseur

Meer over zonnepanelen

Salderingsregeling bij zonne-energie

Wat is salderen? Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd en wat komt ervoor in de plaats?

Lees verder

Zonnepanelen op een plat dak

Ik heb een plat dak, kan ik dan ook zonnepanelen nemen? Ja zeker! Je hebt met een plat dak zelfs een aantal voordelen.

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Onze Salesmanager Hans vertelt je meer over het ontstaan van de zonne-energie, de omvormer en de beste plek voor de zonnepanelen.

Lees verder