• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Elf prachtige
terpwoningen
met zonnepanelen

"De aanblik is overweldigend."

Elf prachtige terpwoningen in de Zwolse wijk Stadshagen. Esthetisch is er niets op aan te merken en de bewoners genieten nog elke dag met volle teugen. Maar, er lag ook een duidelijke wens om duurzamer door het leven te gaan en over te gaan op zonnepanelen. Met de onder architectuur gebouwde huizen was dat echter redelijk kansloos. Totdat Dijkman Zonne-energie uit Heino de neus om de hoek stak en met een maatwerkoplossing kwam. “Ja, dit is echt wel iets waarmee we ons onderscheiden”, stelt sales manager Hans Bosch.

Misschien denk je dat elke klus hetzelfde is bij een bedrijf in zonnepanelen. Dat alleen het aantal panelen wordt aangepast maar het voor de rest redelijk in de bulk wordt aangelegd. Niets is minder waar, want geen enkel dak is hetzelfde. Zelfs niet bij twee onder één kap woningen. “In deze specifieke situatie hebben we een soort schans in het dak gecreëerd en is ook de warmtepomp op het dak geplaatst. Alles is speciaal op maat gemaakt.”

“De kracht van dit project is dat we een goede combinatie hebben weten te vinden van esthetisch en opbrengst. Door de schans licht verdiept weg te leggen, doen we geen afbreuk aan de bedoelingen van de architect. En hebben we toch het maximale rendement weten te behalen.”

Bewonerscollectief

Door dit soort maatwerkoplossingen zie je meteen dat Dijkman Zonne-energie geen doorsnee zonnepanelenbedrijf is. “We zijn een kleinere speler en dat is een bewuste keuze”, aldus Bosch. “Daardoor kunnen we volledig ontzorgen. Dat begint al met de presentatie die voor de bewoners van de terpwoningen bij onze vestiging in Heino plaats vond. Zo konden we de toen geldende coronaregels beter naleven. Het ontzorgen gaat verder met het installatiewerk door eigen monteurs. En daar stopt het niet, want we beschikken ook over een eigen serviceafdeling om eventuele problemen snel te tackelen.”

Inmiddels doen de zonnepanelen op de terpwoningen al een half jaar hun werk. Naar tevredenheid van de bewoners. “Als we het moeten samenvatten, dan komt het neer op: top geregeld”, stelt Bosch lachend. De ervaringen in Stadshagen komen goed van pas bij andere projecten. Zoals nu bij Berkum Energie Neutraal. “Een prachtig initiatief, genomen door een bewonerscollectief. Daar kwamen we uit de bus als de beste partij om zaken mee te doen. Men koos vooral voor ons op basis van onderdelen als kwaliteit, garantie en service.”

Het begint bij goede uitleg vooraf

Ook in dit project voor woningbezitters is sprake van maatwerk. Reden voor de medewerkers van Dijkman Zonne-energie om veel tijd te stoppen in het overleg vooraf. “Het is heel gemakkelijk om alles over één kam scheren, maar je moet verder kijken dan het vermogen van de zonnepanelen. Zo moet je goed kijken naar de gezinssamenstelling. Is er bijvoorbeeld kans dat er binnen een aantal jaren iets gaat wijzigen? En hetzelfde geldt voor de woonduur. Oftewel: als je de woning ziet als een tussenstap ontstaat een andere situatie dan wanneer je totaal geen vertrekwens hebt.”

Hans Adviseur
9.1/10 | 1699 reviews
G. Karsten 10

“De afspraak verliep ietwat chaotisch maar het plaatsen van de schermen en het vervangen van de meterkast is keurig gedaan.”

Ook zorgeloos genieten van de zon?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met Hans!

Hans is Salesmanager bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Hans Adviseur

Meer zorgeloos opgeleverd

De stap naar zonne-energie

Bij de familie Dijcks plaatsten we 12 zonnepanelen op een schuin bitumen dak. Daarmee besparen ze op energiekosten en dragen ze bij aan een beter milieu.

Lees verder

Hoog en Droog in Stadshagen

Een maatwerkoplossing voor een bewonerscollectief in Stadshagen heeft 11 prachtige terpwoningen voorzien van zonnepanelen.

Lees verder

Besparen op de energierekening

De familie Wolters in Westerhaar geniet tegenwoordig van 13 zonnepanelen. Ze wilden namelijk gaan besparen op hun energierekening.

Lees verder