• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek
Binnenkort verwacht

Energie management systeem

Met de wisselende energieprijzen is zelf energie opwekken steeds vanzelfsprekender en ook het aantal elektrische auto’s groeit hard. Maar dit betekent ook dat het elektriciteitsnet drukker wordt. Om optimaal gebruik te (blijven) maken van energie bieden wij daarom binnenkort ons eigen energie managementsysteem aan.

Gratis advies gesprek aanvragenBinnen 1 minuut geregeld

Wat is een energie managementsysteem?

Zonnepanelen, een laadpaal, warmtepomp en misschien zelfs een thuisbatterij. Hoe fijn zal het zijn als deze installaties optimaal met elkaar samenwerken? Zodat jij de opgewekte energie efficiënt gebruikt en je auto altijd opgeladen is. Met het energie managementsysteem beheer, monitor en optimaliseer je energie slim. Zo zet je de volgende stap om zorgeloos te blijven profiteren van de zon. Ook in de toekomst.

energie managementsysteem

Hoe werkt het energie managementsysteem?


In het energie managementsysteem worden apparaten en installaties aan elkaar gekoppeld. Je krijgt inzicht in alle energie stormen in 1 overzicht. Op basis van jouw persoonlijk situatie en jouw verbruik, kan het energie managementsysteem vervolgens jouw apparaten aansturen zodat jij hier optimaal van profiteert. Zorgeloos natuurlijk.

 

De voordelen van energie management

Door je energiestromen in huis te monitoren en slim aan te sturen, kun je nog meer besparen op je energiekosten. Dankzij de slimme software weet jij namelijk precies wat de grootverbruikers zijn. Laad bijvoorbeeld je auto op tijdens lagere energietarieven (bij een dynamisch energiecontract) of wanneer je zonnepanelen veel stroom opwekken. Een ander groot voordeel is dat het energie managementsysteem merkonafhankelijk is en dus elk merk apparaat te koppelen is.

Voorbereid op de toekomst


Ook in de toekomst profiteer je graag zorgeloos van de zon. Zeker wanneer de salderingsregeling afgebouwd wordt, is slim gebruik maken van je energie fijn. Met het energie managementsysteem ben je voorbereid op de koppeling met nieuwe apparaten en installaties. Bijvoorbeeld een thuisbatterij, een laadpaal of warmtepomp. En tegelijkertijd ben je ook nog eens milieubewust bezig.

 

Jouw laadpaal thuis?

Zoek je een laadpaal voor thuis? Met een laadpaal van Dijkman Zonne-energie ga jij zorgeloos en opgeladen op pad. 

Lees meer over laadpalen
zaptec laadpaal dijkman

Vraag en antwoord

Ruben Adviseur

Meer weten over energie management?

Vraag een adviesgesprek aan met Ruben

Ruben is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over energie management.

Adviesgesprek aanvragen Geheel vrijblijvend Contact
Ruben Adviseur

Lees meer over zonne-energie

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Aftoppen van de omvormer

Zie je dat de opbrengst aftopt op zonnige dagen? Lees hier wat het aftoppen van de omvormer betekent.

Lees verder

Wij zijn aangesloten bij SGZE

Wij zijn aangesloten bij de SGZE. Zo is jouw aanbetaling en fabrieksgarantie veiliggesteld. Je leest hier de voordelen voor jou.

Lees verder