• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Zonnepanelen voor een jacuzzi

Bubbelen op zonne-energie

Een jacuzzi in de tuin of onder de overkapping is natuurlijk heerlijk. Maar het gebruik van een jacuzzi kost aardig wat stroom omdat deze altijd op temperatuur moet blijven. Dit verbruik kan opgevangen worden met zonnepanelen zodat jij nog zorgelozer bubbelt. In dit blog legt adviseur Mark je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het gebruik van een jacuzzi.

Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Het energieverbruik van een jacuzzi is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de watertemperatuur, de hoeveelheid water en de duur van het gebruik van de jacuzzi. Als we uitgaan van een niet-opblaasbare jacuzzi die continu aanstaat, is er ongeveer 6kWh per dag nodig op de jacuzzi warm te houden. Hiernaast zie je ook wat her verbruik per week en maand is.

Door het verbruik van de jacuzzi lopen dus ook je energiekosten op. Als je rekent met een gemiddelde stroomprijs van €0,40 kost het per week €16,80 per week (42 kWh * €0,40) extra.

De voordelen van zonnepanelen voor je jacuzzi

Nu je weet hoeveel stroom een jacuzzi verbruikt, kun je je vast voorstellen dat je jacuzzi opwarmen met zonnepanelen voordelen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld een lagere energierekening. Daarnaast zijn zonnepanelen een duurzame manier om energie op te wekken en je ecologische voetafdruk te verminderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een jacuzzi?

Met het bovenstaande rekenvoorbeeld weten we dat een jacuzzi ongeveer 2200 kWh per jaar verbruikt. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een jacuzzi, rekenen we met een zonnepaneel met een vermogen van 430 Wp per jaar. Omdat je nooit het maximale vermogen haalt, wegens de weersomstandigheden houden we rekening met een correctiefactor van 85%. Het aantal kWh van een zonnepaneel is dan dus 365 kWh. We berekenen het aantal zonnepanelen voor een jacuzzi als volgt: 2200 / 365 = 6 zonnepanelen.

Om het verbruik van de jacuzzi jaarlijks te dekken, zijn dus zes zonnepanelen nodig. Let op: met zes zonnepanelen dek je dus alleen het verbruik van de jacuzzi. Wil je ook het verbruik van je huis dekken met zonnepanelen? Dan raden we aan er meer te nemen.

Lees onze blog ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’ om te lezen hoeveel zonnepanelen in jouw situatie aan te raden is.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor een jacuzzi?

Bij Dijkman Zonne-energie worden onze offertes met zorg samengesteld, geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wij zijn graag transparant naar onze klanten, in onze blog ‘kosten en opbrengsten zonnepanelen’ vind je een aantal rekenvoorbeelden. Dit is een algemene prijsindicatie, voor jouw persoonlijke situatie kan de prijs afwijken van de rekenvoorbeelden.

Lees meer over de kosten en opbrengsten

Energie besparen met je jacuzzi

Naast zonnepanelen voor een jacuzzi, zijn er ook nog andere maatregelen waarmee je energie kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een goede isolatiedeksel. Ook zit er verschil in de isolatie van de jacuzzi zelf. Een opblaasbare jacuzzi met zonnepanelen zal waarschijnlijk een hoger verbruik hebben dan een jacuzzi met wandisolatie.

Meest gestelde vragen

Mark Adviseur
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark.

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen worden bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden.

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse verbruik en hoeveel zonnepanelen er passen op het dak.

Lees verder

Zonnepanelen voor een elektrische auto

Benieuwd hoeveel je bespaart met het opladen van je elektrische auto met zonne-energie? Lees onze blog!

Lees verder