• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Zonnepanelen voor een jacuzzi

Bubbelen op zonne-energie

Een jacuzzi in de tuin of onder de overkapping is een prachtig alternatief voor een bad. Omdat een jacuzzi altijd op temperatuur moet blijven en een bubbelstand heeft, kost het gebruik ervan veel stroom. Het verbruik kan opgevangen worden met zonnepanelen. In deze blog legt adviseur Mark je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het gebruik van een jacuzzi.

Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Hoeveel stroom een jacuzzi verbruikt hangt af van een aantal factoren, namelijk de temperatuur van het water, de hoeveelheid water en hoelang de jacuzzi aan staat. Als we ervan uitgaan dat de jacuzzi continu aanstaat en je gemiddeld twee keer in de week 1,5 uur gebruikmaakt van de jacuzzi, kunnen we de volgende berekening maken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een jacuzzi?

In het bovenstaande rekenvoorbeeld verbruikt een jacuzzi 2200 kWh per jaar. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om het verbruik van de jacuzzi te dekken, maken we de volgende berekening op basis van een zonnepaneel met een opbrengst van 380 kWh per jaar: 2200 / 380 = 5,8.

Om het verbruik van de jacuzzi jaarlijks te dekken, zijn dus zes zonnepanelen nodig. Let op: met zes zonnepanelen dek je dus alleen het verbruik van de jacuzzi. Wil je ook het verbruik van je huis dekken met zonnepanelen? Dan raden we aan meer zonnepanelen te nemen.

Lees onze blog ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’ om te lezen hoeveel zonnepanelen in jouw situatie aan te raden is.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor een jacuzzi?

Bij Dijkman Zonne-energie worden onze offertes met zorg samengesteld, geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wij zijn graag transparant naar onze klanten, dus in onze blog ‘kosten en opbrengsten zonnepanelen’ vind je een aantal rekenvoorbeelden. De prijs voor jouw persoonlijke situatie kan afwijken van de rekenvoorbeelden.

Mark Adviseur
9.1/10 | 1699 reviews
G. Karsten 10

“De afspraak verliep ietwat chaotisch maar het plaatsen van de schermen en het vervangen van de meterkast is keurig gedaan.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark.

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen worden bepaald door het type zonnepaneel en hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst worden.

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse verbruik en hoeveel zonnepanelen er passen op het dak.

Lees verder

Zonnepanelen voor een elektrische auto

Benieuwd hoeveel je bespaart met het opladen van je elektrische auto met zonne-energie? Lees onze blog!

Lees verder