• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • Aangesloten bij de SGZE
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Zonnepanelen verzekeren

is het nodig?

Zonnepanelen zijn een investering om jouw eigen energie op te wekken om vervolgens geld te besparen. Daarom zou het zonde zijn als er iets met jouw zonnepanelen installatie gebeurt. Moet je jouw zonnepanelen verzekeren tegen schade of diefstal? En zo ja, hoe kan je jouw zonnepanelen verzekeren? Onze adviseur Henrico vertelt je er alles over.

Zonnepanelen verzekeren, is dat nodig?

Voor zonnepanelen hoef je geen aparte verzekering af te sluiten. Deze vallen namelijk onder de opstalverzekering indien je een koophuis hebt of onder de inboedelverzekering als je een huurhuis hebt.

Zonnepanelen verzekerd met opstalverzekering bij koophuis

Wanneer je een koophuis hebt en zonnepanelen neemt, zijn jouw zonnepanelen automatisch verzekerd door jouw opstalverzekering. Met de opstalverzekering ben je namelijk verzekerd van schade aan jouw woning. Daar horen jouw zonnepanelen ook bij, omdat die vast zijn gemonteerd aan de woning. Ook wanneer je de zonnepanelen op het dak van je schuur hebt geïnstalleerd, vallen ze onder de opstalverzekering. 

Wanneer je zonnepanelen op een plat dak hebt geïnstalleerd, is het verstandig jouw verzekeraar te informeren. Omdat zonnepanelen op een plat dak namelijk niet altijd zijn vast gemonteerd aan het dak maar er los op liggen, kan het zijn dat de zonnepanelen niet door de opstalverzekering worden gedekt.

Zonnepanelen verzekerd met inboedelverzekering bij huurhuis

Wanneer je in een huurhuis woont, heb je geen opstalverzekering. Daarom vallen de zonnepanelen in dit geval onder de inboedelverzekering. Neem wel even contact op met je verzekeraar omdat een inboedelverzekering een bepaald bedrag dekt. Door de aanschaf van je zonnepaneel installatie kan het zijn dat je dat bedrag moet ophogen om er zeker van te zijn dat jouw zonnepanelen zijn verzekerd met de inboedelverzekering.

Waarvoor zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Wanneer je een opstalverzekering of inboedelverzekering hebt, zijn je zonnepanelen bij de meeste verzekeraars automatisch verzekerd. Twijfel je? Neem dan contact op met je verzekeraar zodat je zeker weet dat jouw zonnepanelen zijn verzekerd bij schade of diefstal. 

Bij de meeste verzekeraars zijn jouw zonnepanelen verzekerd tegen:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Hagel
 • Diefstal
 • Stormschade


Zonnepanelen niet verzekerd tegen rendementsverlies door defect of diefstal

Zonnepanelen kunnen door mankementen uitvallen of defect gaan waardoor het beloofde rendement niet kan worden gehaald. Hiervoor ben je niet verzekerd bij de verzekeraar. Bij Dijkman Zonne-energie ben je daar echter wel voor verzekerd wanneer je kiest voor de Zorgeloos Garantie.

Dijkman Zonne-energie Zorgeloos Garantie

Bij Dijkman Zonne-energie doen wij er alles aan om de ervaring van aanschaf tot opbrengst van zonnepanelen zo zorgeloos en prettig mogelijk te laten verlopen. Wanneer je kiest voor Zorgeloos Garantie profiteer je 20 jaar zorgeloos van de zon. Wij bieden onder andere 20 jaar garantie op rendement, arbeid en apparatuur.

Meer weten over Zorgeloos Garantie

Zijn mijn zonnepanelen automatisch verzekerd?

 • Ben je zelf eigenaar van de woning?

  Dan heb je een opstalverzekering en zijn jouw zonnepanelen vaak automatisch verzekerd. Neem contact op met jouw verzekeraar als je twijfelt of jouw zonnepanelen door de opstalverzekering worden gedekt. 

 • Heb je een huurwoning?

  Dan vallen jouw zonnepanelen onder de inboedelverzekering. Neem contact op met je verzekeraar om te informeren of het verzekerde bedrag de zonnepanelen dekt of dat je het moet ophogen.

 • Heb je zonnepanelen op een plat dak?

  Ga dan goed na of jouw zonnepanelen verzekerd zijn tegen diefstal. Omdat jouw zonnepanelen vaak los op het dak liggen, is het voor dieven makkelijker de zonnepanelen te stelen zonder sporen van inbraak achter te laten. Veel verzekeraars verzekeren niet op het moment dat er geen sporen van inbraak zijn. Vraag dit dus goed na bij je verzekeraar!

 • Zijn mijn zonnepanelen automatisch verzekerd voor slecht weer?

  Niet alle verzekeraars betalen bij schade door slecht weer zoals storm of hagel. Vraag dit na bij jouw verzekeraar.

Henrico Adviseur
9.1/10 | 1699 reviews
G. Karsten 10

“De afspraak verliep ietwat chaotisch maar het plaatsen van de schermen en het vervangen van de meterkast is keurig gedaan.”

Meer weten over het verzekeren van je zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Henrico.

Henrico is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. 

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Henrico Adviseur

Meer over zonnepanelen

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Aftoppen van de omvormer

Zie je dat de opbrengst aftopt op zonnige dagen? Lees hier wat het aftoppen van de omvormer betekent.

Lees verder

Wij zijn aangesloten bij SGZE

Wij zijn aangesloten bij de SGZE. Zo is jouw aanbetaling en fabrieksgarantie veiliggesteld. Je leest hier de voordelen voor jou.

Lees verder