• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Voorbereiden op de plaatsing van zonnepanelen

5 tips

Eindelijk is het zo ver. De datum is bekend dat wij jouw zonnepanelen komen plaatsen. Maar wat gaat er precies gebeuren? Met deze 5 tips ben jij goed voorbereid voor de installatiedag van jouw zonnepanelen. Zo weet je waar je aan toe bent, kunnen onze monteurs lekker doorwerken en verloopt alles soepel.

Werkruimte rondom jouw huis

Voor de installatie van jouw zonnepanelen nemen we heel wat materialen mee. Het is daarom fijn als de monteurs hun werkbus(sen) dicht bij jouw huis kunnen parkeren. Bijvoorbeeld op de oprit of op een parkeerplaats voor de deur. Woon je in een drukke straat? Dan zou je voor de installatiedatum met je buren kunnen overleggen of ze hier rekening mee willen houden.

Afhankelijk van jouw type woning hebben we soms een steiger nodig. Het helpt onze monteurs enorm als je plantenbakken, tuinmeubelen en dergelijke alvast voor ze verplaatst.

Ben je nieuwsgierig hoe het installeren van zonnepanelen precies werkt? Lees dan ook: zonnepanelen installeren: zo doen we dat

Binnen aan de slag

Naast dat de monteurs op het dak bezig gaan, moeten ze ook binnen aan de slag. Heb je gekozen voor een ander systeem dan Enphase? Dan wordt er een omvormer geïnstalleerd die de gelijkstroom overzet in wisselstroom. Vaak wordt deze op zolder geplaatst. Houd er dus rekening mee dat de monteurs naar zolder moeten. Het is fijn als ze dan genoeg ruimte hebben en er geen spullen in de weg staan. Daarnaast gaan ze ook in de meterkast aan de slag. We willen je daarom vragen om ook genoeg ruimte vrij te maken in en om jouw meterkast.

Eventjes geen stroom

Wanneer de elektricien in jouw meterkast bezig gaat, kan het zijn dat de stroom er even af moet. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg. Houd er dus rekening mee dat je even geen internet hebt en je niet toevallig net de wasmachine of vaatwasser aan hebt gezet. Het duurt vaak niet langer dan een halfuur. Wanneer de meterkast vervangen moet worden, kan het zijn dat de stroom er iets langer af moet. Dit is per huis verschillend en ook dit zullen we altijd met je overleggen.

 

Reserve dakpannen

Onze zonnepanelen monteurs gaan voorzichtig te werk. Toch komt het helaas wel eens voor dat er tijdens de installatie een paar dakpannen kapotgaan. Het is daarom handig als er een aantal reserve dakpannen ter beschikking zijn. Zo kunnen wij de dakpannen direct voor je vervangen.

Welke dakpannen heb ik?

Als je de oorspronkelijke verkoopbrochure van je woning nog hebt, vind je hierin het type dakpan. Heb je deze niet? Vaak staat het merk op de onderkant van een dakpan. Je kunt een dakpan meenemen naar een professionele bouwmaterialen winkel.

 

Na de installatie

Zodra jouw zonnepanelen op het dak liggen en alles naar wens werkt, ruimen we natuurlijk alles netjes op voordat we trekken. Vervolgens zijn er nog een aantal dingen die moeten worden afgerond. Hierover lees je meer in ons blog Installatie zonnepanelen afgerond, en nu? Je leest daar o.a. wanneer en hoe je monitoring app werkt. Ook ontvang je van ons nog een bericht waarin je leest hoe je je aanmeldt bij energieleveren.nl.

 

Mark Adviseur
9.1/10 | 1790 reviews
Wilfred Schoppers 8

“Zeer tevreden over Dijkman.”

Meer weten over welke voorbereidingen je kunt treffen?

Neem dan contact op met Mark!

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Zonnepanelen installeren: zo doen we dat

Nieuwsgierig hoe het installeren van zonnepanelen precies werkt? In dit blog vertelt adviseur Swen je er alles over.

Lees verder

Stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Installatie zonnepanelen afgerond, en nu?

Gefeliciteerd! Je zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Nu moeten er nog een aantal zaken worden afgerond. Lees in deze blog wat er nu gaat gebeuren.

Lees verder