• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Subsidie zonnepanelen voor particulieren

Zorgeloos profiteren van de zon

Wil je graag je woning verduurzamen? Met de stijgende energieprijzen is het plaatsen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Maar welke regelingen en subsidies voor zonnepanelen zijn er voor particulieren? Adviseur Mark vertelt er alles over in dit artikel.

In deze blog vertelt onze adviseur Mark over subsidies en de BTW-teruggave bij zonnepanelen.

Landelijke subsidie zonnepanelen 2023

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is helaas afgeschaft. Gelukkig zijn er wel heel wat andere regelingen en subsidies die de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker maken. Zo profiteer je alsnog voordelig van de zon.

Regionale en lokale subsidies zonnepanelen voor particulieren

Bijna elke provincie, regio, gemeente of waterschap biedt subsidies of leningen om inwoners te stimuleren te verduurzamen en energie te besparen. Dit worden ook wel groene leningen genoemd. Veel gemeenten hebben een Energieloket waar je meer informatie kunt vinden. Of kijk via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal naar de opties voor zonnepanelen subsidies voor particulieren. Wie weet kun je zelfs meerdere subsidies met elkaar combineren.

Salderingsregeling

Wekken jouw zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dankzij de salderingsregeling kun je deze stroom terugleveren aan het net. Jij krijgt hier vervolgens een vergoeding voor of het wordt verrekend met de verbruikte stroom van de energieleverancier. Wil je meer weten over salderen? Lees dan ook: Salderingsregeling/terugleververgoeding bij zonne-energie

Btw-teruggave voor zonnepanelen

Naast subsidies en regelingen, hoef je vanaf 1 januari 2023 geen btw meer te betalen voor jouw zonnepaneleninstallatie. Eerder betaalde je 21% btw en kon je die vervolgens terugvragen van de Belastingdienst. Dat hoeft nu niet meer en dat scheelt een hoop gedoe én geld. Toch ziet de Belastingdienst wel nog steeds als btw-ondernemer. Wil je meer weten over de nieuwe regeling? Lees dan ons blog over het btw-nultarief.

Mark Adviseur
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over de financiële voordelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark!

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je financiële vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen op locatie, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Salderen en terugleververgoeding zonnepanelen

Wat is salderen? Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd en wat komt ervoor in de plaats?

Lees verder

Zonnepanelen op een plat dak

Ik heb een plat dak, kan ik dan ook zonnepanelen nemen? Ja zeker! Je hebt met een plat dak zelfs een aantal voordelen.

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? Onze adviseur Henrico vertelt je meer over het ontstaan van de zonne-energie, de omvormer en de beste plek voor de zonnepanelen.

Lees verder