Subsidie zonnepanelen voor particulieren

Zorgeloos profiteren van de zon

Wil je graag je woning verduurzamen? Met de stijgende energieprijzen is het plaatsen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Maar welke regelingen en subsidies voor zonnepanelen zijn er voor particulieren? Adviseur Mark vertelt er alles over in dit artikel.

In deze blog vertelt onze adviseur Mark over subsidies en de BTW-teruggave bij zonnepanelen.

Landelijke subsidie zonnepanelen 2022

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is helaas afgeschaft. Gelukkig zijn er wel heel wat andere regelingen en subsidies die de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker maken. Zo profiteer je alsnog voordelig van de zon.

Regionale en lokale subsidies zonnepanelen voor particulieren

Bijna elke provincie, regio, gemeente of waterschap biedt subsidies of leningen om inwoners te stimuleren te verduurzamen en energie te besparen. Dit worden ook wel groene leningen genoemd. Veel gemeenten hebben een Energieloket waar je meer informatie kunt vinden. Of kijk via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal naar de opties voor zonnepanelen subsidies voor particulieren. Wie weet kun je zelfs meerdere subsidies met elkaar combineren.

Salderingsregeling

Wekken jouw zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dankzij de salderingsregeling kun je deze stroom terugleveren aan het net. Jij krijgt hier vervolgens een vergoeding voor of het wordt verrekend met de verbruikte stroom van de energieleverancier. Wil je meer weten over salderen? Lees dan ook: Salderingsregeling/terugleververgoeding bij zonne-energie

Btw-teruggave voor zonnepanelen

Naast subsidies en regelingen, kun je ook de btw over de aanschaf en installatie van jouw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. De overheid beschouwt particulieren met zonnepanelen namelijk als kleine ondernemers. Daardoor kun je gebruikmaken van de Kleineondernemersregeling (KOR). Hoe dit precies werkt, hebben we voor je op een rijtje gezet in dit blog: Btw-teruggave van zonnepanelen - zorgeloos voor jou geregeld.

Mark Adviseur
9.2/10 | 1048 reviews
Anoniem 8

“Accuraat. Vanaf de uitgebreide offerte tot de installatie. Anders gezegd betrouwbaar.”

Meer weten over de financiƫle voordelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark!

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je financiële vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Last van stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder

Zonnepanelen in de winter

Hebben zonnepanelen in de winter wel nut? Wekken zonnepanelen bij bewolking en koude temperaturen wel voldoende stroom op? Je leest de antwoorden op deze vragen in ons blog.

Lees verder