• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Subsidie zonnepanelen voor particulieren

Zorgeloos profiteren van de zon

Wil je graag je woning verduurzamen? Met de stijgende energieprijzen is het plaatsen van zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Maar welke regelingen en subsidies voor zonnepanelen zijn er voor particulieren? Adviseur Mark vertelt er alles over in dit artikel.

In deze blog vertelt onze adviseur Mark over subsidies en de BTW-teruggave bij zonnepanelen.

Landelijke subsidie zonnepanelen 2023

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is helaas afgeschaft. Gelukkig zijn er wel heel wat andere regelingen en subsidies die de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker maken. Zo profiteer je alsnog voordelig van de zon.

Regionale en lokale subsidies zonnepanelen voor particulieren

Bijna elke provincie, regio, gemeente of waterschap biedt subsidies of leningen om inwoners te stimuleren te verduurzamen en energie te besparen. Dit worden ook wel groene leningen genoemd. Veel gemeenten hebben een Energieloket waar je meer informatie kunt vinden. Of kijk via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal naar de opties voor zonnepanelen subsidies voor particulieren. Wie weet kun je zelfs meerdere subsidies met elkaar combineren.

Salderingsregeling

Wekken jouw zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dankzij de salderingsregeling kun je deze stroom terugleveren aan het net. Jij krijgt hier vervolgens een vergoeding voor of het wordt verrekend met de verbruikte stroom van de energieleverancier. Wil je meer weten over salderen? Lees dan ook: Salderingsregeling/terugleververgoeding bij zonne-energie

Btw-teruggave voor zonnepanelen

Naast subsidies en regelingen, hoef je vanaf 1 januari 2023 geen btw meer te betalen voor jouw zonnepaneleninstallatie. Eerder betaalde je 21% btw en kon je die vervolgens terugvragen van de Belastingdienst. Dat hoeft nu niet meer en dat scheelt een hoop gedoe én geld. Toch ziet de Belastingdienst wel nog steeds als btw-ondernemer. Wil je meer weten over de nieuwe regeling? Lees dan ons blog over het btw-nultarief.

Mark Adviseur
9.1/10 | 1699 reviews
G. Karsten 10

“De afspraak verliep ietwat chaotisch maar het plaatsen van de schermen en het vervangen van de meterkast is keurig gedaan.”

Meer weten over de financiële voordelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark!

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je financiële vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen op locatie, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Aftoppen van de omvormer

Zie je dat de opbrengst aftopt op zonnige dagen? Lees hier wat het aftoppen van de omvormer betekent.

Lees verder

Wij zijn aangesloten bij SGZE

Wij zijn aangesloten bij de SGZE. Zo is jouw aanbetaling en fabrieksgarantie veiliggesteld. Je leest hier de voordelen voor jou.

Lees verder