Subsidies en BTW-teruggave van je zonnepanelen

Dat verzorgen wij!

Bij Dijkman Zonne-energie ontzorgen wij je bij de aanvraag van de BTW teruggave. Je kunt een flink bedrag terugvragen van de Belastingdienst. Dit proces nemen wij je volledig uit handen. Wij verzorgen de registratie, administratie, BTW-aangifte, vrijstelling (KOR) en de teruggaaf. 

Formeel ben je ondernemer vanaf het moment waarop je begint met stroom leveren aan het net. Dit is vanaf de dag van de installatie van de zonnepanelen. Je kunt hierdoor de btw die je hebt betaald op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. In deze blog vertelt onze financieel adviseur Herik over de BTW-teruggave.

De belastingregel is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Consumenten die op of na 20 juni 2013 zonnepanelen laten installeren kunnen van deze regels profiteren. Om jou te ontzorgen regelen wij de btw-teruggave voor je. Zo kan je direct zorgeloos profiteren van de zon.

Let op: je dient wel btw af te dragen over de stroom die je, tegen een vergoeding, teruglevert aan de energiemaatschappij. Laat het ons weten wanneer je de btw-aangifte wilt indienen. Wij stippelen de juiste route voor je uit en regelen alle administratie hiervoor.

Stappen die wij voor je ondernemen

  1. Verzorgen van de contacten met de belastingdienst
  2. Melden je aan bij de Belastingdienst
  3. Verzoeken de belastingdienst tot toepassing van de kleineondernemersregeling (KOR)
  4. Dienen de btw-aangifte in
  5. Bij elke stap in dit proces houden wij je op de hoogte

De aanvraag is afgerond wanneer de Belastingdienst de beschikking tot teruggave heeft verleend.

 

Een voorbeeld

Voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen heeft u een rekening ontvangen met daarop een btw-bedrag van € 800,-. De zonnepanelen zijn niet geïntegreerd, je kunt daarom het hele btw-bedrag als voorbelasting in aftrek brengen.

Meer informatie over BTW-teruggave vind je op de website van de Belastingdienst.

BTW-teruggave van zonnepanelen voor zzp'ers

Ben jij al een zzp’er of ondernemer? Ook dan kan je de btw terugvragen van de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Het enige wat verschilt is dat je daarna niet vanzelfsprekend gebruik kunt maken van de “Kleine Ondernemersregeling”. Hiervoor is namelijk het totaalbedrag van alle btw activiteiten van belang; als dit hoger is dan 1345 euro per jaar, krijg je geen ontheffing van de aangifteplicht. Staat de energienota op naam van jouw partner, dan kunnen we de btw wél terugvragen.

BTW-identificatienummer (vanaf 1 januari 2020)

Vanaf 1 januari 2020 is het BTW-identificatienummer vervangen voor het omzetbelastingnummer. Dit omdat in het oude BTW-identificatienummer het burgerservicenummer (BSN) is verwerkt. Wegens privacyredenen is deze daarom vervangen voor het omzetbelastingnummer. Dit is een nummer zonder “NL” ervoor. Het is mogelijk dat jouw energieleverancier om dit nummer vraagt. Het nummer hoef je niet aan ons door te geven, maar we willen je er wel graag over informeren.

Herik Financieel adviseur
9.1/10 | 705 reviews
Evert van de Belt 10

“Topbedrijf. Ze zijn terecht trots op hun mensen zo trots dat iedere installateur zijn eigen auto heeft met groot zijn naam en foto erop.”

Meer weten over de financiƫle voordelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Herik!

Herik is financieel adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je financiële vragen over zonnepanelen.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Herik Financieel adviseur

Meer over zonnepanelen

Salderingsregeling bij zonne-energie

Wat is salderen? Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd en wat komt ervoor in de plaats?

Lees verder

Zonnepanelen op een plat dak

Ik heb een plat dak, kan ik dan ook zonnepanelen nemen? Ja zeker! Je hebt met een plat dak zelfs een aantal voordelen.

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Onze Salesmanager Hans vertelt je meer over het ontstaan van de zonne-energie, de omvormer en de beste plek voor de zonnepanelen.

Lees verder