• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Is mijn dak geschikt

voor zonnepanelen?

Je bent aan het overwegen om zonnepanelen te nemen, heel goed! Met zonnepanelen bespaar je namelijk ruim op je energiekosten en ben je lekker duurzaam bezig. Maar is jouw dak wel geschikt voor zonnepanelen? Onze adviseur Jaël vertelt je erover.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Een dak is geschikt voor zonnepanelen zodra er voldoende ruimte is op het dak, het dak een goede ligging heeft (tussen oost en west), er geen schaduw valt op het dak en het een stabiele dakconstructie heeft. 

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Laat je dan terugbellen door één van onze adviseurs! Vrijblijvend, gratis en zo gepiept!

Ik wil gebeld worden door een adviseur
Rijtjeshuizen met zonnepanelen

Op een oud dak mogen geen zonnepanelen

Is jouw dak ouder dan 25 jaar? Dan kan het zijn dat in jouw dak asbest zit. Als daar sprake van is, mogen er geen zonnepanelen op jouw dak worden geplaatst. Tijdens het plaatsen van de zonnepanelen worden namelijk gaten geboord in het dak. Wanneer er asbest aanwezig is in het dak, komt dit vrij. Kijk dus goed na of jouw dak asbestvrij is voordat je zonnepanelen laat installeren. 

In welke mate is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Omdat elk huis anders is, is het verstandig om door onze adviseur na te laten kijken hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Het kan namelijk zijn dat er obstakels op het dak zitten waardoor geen of minder zonnepanelen mogelijk zijn. Wil jij berekenen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Lees dan de blog ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’.

Ook bestaat de kans dat er schaduw valt op een deel van het dak, waardoor zonnepanelen met een standaard installatie niet het optimale rendement behalen. Hiervoor is een andere constructie nodig waar bijvoorbeeld gebruikt wordt gemaakt van Optimizers. Dit soort dingen kunnen we alleen weten als we even een kijkje komen nemen bij jouw woning. 

Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen kijk ik graag voor je na, geheel vrijblijvend en gratis! Neem contact met mij op en ik zoek het binnen enkele minuten voor je uit.

Jael Adviseur
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over de aansluiting van zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Jael.

Jael is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Jael Adviseur

Meer over zonnepanelen

Verschillende soorten omvormers

Wat doet een omvormer, welke soorten zijn er en welke is geschikt voor mijn zonnepaneleninstallatie?

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen hangt af van je jaarlijkse verbruik en hoeveel zonnepanelen er passen op het dak.

Lees verder

Is mijn meterkast geschikt voor zonnepanelen?

Moet ik mijn meterkast vervangen als ik zonnepanelen wil nemen? Moet ik een nieuwe groep aanleggen voor zonnepanelen? Je leest het in deze blog.

Lees verder