• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • De btw teruggave regelen wij voor je
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
 • Aangesloten bij SGZE
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Feiten en Fabels

over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel feiten, maar ook veel fabels. Zo hoor je bijvoorbeeld weleens dat het produceren van zonnepanelen meer energie kost dan dat ze opleveren of dat in Nederland de zon niet genoeg schijnt om optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. In deze blog vertelt onze adviseur Henrico wat de feiten en wat de fabels zijn over zonnepanelen.

Fabels over zonnepanelen

Feiten over zonnepanelen

 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je koopwoning

  Jouw koophuis wordt ongeveer €5000,- meer waard wanneer je een zonnepaneelinstallatie hebt. Dit komt doordat je energielabel wordt verhoogd. Ruim 35% van kopers heeft liever een huis met zonnepanelen dan zonder. Zelfs met een kleine zonnepaneelinstallatie wordt je huis al meer waard!

 • Zonnepanelen zijn een onuitputtende energiebron

  Aangezien zonnepanelen op licht werken, is het een onuitputtende energiebron. Er is altijd licht waardoor we ook altijd energie opwekken.

 • De betaalde btw van je zonnepanelen kan je terugvragen

  Omdat je officieel een ondernemer wordt wanneer je zonnepanelen neemt, kan je de btw terugvragen van de belastingdienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Bij Dijkman Zonne-energie zorgen wij ervoor dat je deze btw terug krijgt. Je hoeft er zelf dus niks voor te doen!

 • Zonnepanelen zijn met ongeveer 6 jaar terugverdiend.

  De terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is ongeveer 6 jaar. Na die 6 jaar ga je dus echt profiteren van de zon doordat je ‘gratis’ energie opwekt.

Henrico Adviseur
9.2/10 | 1348 reviews
W. A. Eenkhoorn 8

“Deskundig en klantvriendelijk”

Wil je een andere feit of fabel over zonnepanelen checken?

Onze deskundige collega's helpen je daarbij!

Henrico is Adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen zowel op locatie als digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Henrico Adviseur

Meer over zonnepanelen

Btw-nultarief voor zonnepanelen

Volgens het wetsvoorstel wordt vanaf 1 januari 2023 het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagd naar 0%. In dit blog lees je alles over het btw-nultarief en wat dit voor jou betekent.

Lees verder

Enphase micro omvormer IQ8

Wij willen kwaliteit voor onze klanten. Daarom vertellen we je graag meer over de nieuwste Enphase IQ8 micro omvormer die krachtiger is dan ooit en klaar is voor de toekomst.

Lees verder

Jinko Solar zonnepanelen

Ontdek de Jinko Solar zonnepanelen 415Wp. Deze N-type zonnepanelen zijn compact en hebben een hoge opbrengst dankzij de Tiling Ribbon technologie. Lees verder en ontdek alles over dit nieuwe type zonnepaneel.

Lees verder