Feiten en Fabels

over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel feiten, maar ook veel fabels. Zo hoor je bijvoorbeeld weleens dat het produceren van zonnepanelen meer energie kost dan dat ze opleveren of dat in Nederland de zon niet genoeg schijnt om optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. In deze blog vertelt onze adviseur Henrico wat de feiten en wat de fabels zijn over zonnepanelen.

Fabels over zonnepanelen

Feiten over zonnepanelen

 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je koopwoning

  Jouw koophuis wordt ongeveer €5000,- meer waard wanneer je een zonnepaneelinstallatie hebt. Dit komt doordat je energielabel wordt verhoogd. Ruim 35% van kopers heeft liever een huis met zonnepanelen dan zonder. Zelfs met een kleine zonnepaneelinstallatie wordt je huis al meer waard!

 • Zonnepanelen zijn een onuitputtende energiebron

  Aangezien zonnepanelen op licht werken, is het een onuitputtende energiebron. Er is altijd licht waardoor we ook altijd energie opwekken.

 • De betaalde btw van je zonnepanelen kan je terugvragen

  Omdat je officieel een ondernemer wordt wanneer je zonnepanelen neemt, kan je de btw terugvragen van de belastingdienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Bij Dijkman Zonne-energie zorgen wij ervoor dat je deze btw terug krijgt. Je hoeft er zelf dus niks voor te doen!

 • Zonnepanelen zijn met ongeveer 6 jaar terugverdiend.

  De terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is ongeveer 6 jaar. Na die 6 jaar ga je dus echt profiteren van de zon doordat je ‘gratis’ energie opwekt.

Henrico Adviseur
9.1/10 | 867 reviews
Anton brandwagt 9

“Bedankt voor alle zonnige groeten voor het uitbrengen van de offerte tot realisatie en plaatsen van de zonnepanelen en overige werkzaamheden. Alles is prima verlopen. Succes gewenst met uw onderneming. Anton Brandwagt”

Wil je een andere feit of fabel over zonnepanelen checken?

Onze deskundige collega's helpen je daarbij!

Henrico is Adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Henrico Adviseur

Meer over zonnepanelen

Installatie zonnepanelen afgerond, en nu?

Gefeliciteerd! Je zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Nu moeten er nog een aantal zaken worden afgerond. Lees in deze blog wat er nu gaat gebeuren.

Lees verder

Oorzaak uitval zonnepanelen

In deze blog legt adviseur Robby je uit hoe het kan dat jouw zonnepanelen soms uit kunnen vallen en wat je eraan kunt doen.

Lees verder

Haal het maximale uit je rendement

Zes belangrijke tips om een maximaal rendement uit je zonnepanelen te halen, waardoor je zorgeloos kunt profiteren van de zon.

Lees verder