• Persoonlijk advies
 • Uitsluitend A-merken
 • Vakkundige monteurs
 • Zorgeloos garantie
 • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Feiten en Fabels

over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel feiten, maar ook veel fabels. Zo hoor je bijvoorbeeld weleens dat het produceren van zonnepanelen meer energie kost dan dat ze opleveren of dat in Nederland de zon niet genoeg schijnt om optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. In deze blog vertelt onze adviseur Henrico wat de feiten en wat de fabels zijn over zonnepanelen.

Fabels over zonnepanelen

Feiten over zonnepanelen

 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je koopwoning

  Jouw koophuis wordt ongeveer €5000,- meer waard wanneer je een zonnepaneelinstallatie hebt. Dit komt doordat je energielabel wordt verhoogd. Ruim 35% van kopers heeft liever een huis met zonnepanelen dan zonder. Zelfs met een kleine zonnepaneelinstallatie wordt je huis al meer waard!

 • Zonnepanelen zijn een onuitputtende energiebron

  Aangezien zonnepanelen op licht werken, is het een onuitputtende energiebron. Er is altijd licht waardoor we ook altijd energie opwekken.

 • De betaalde btw van je zonnepanelen kan je terugvragen

  Omdat je officieel een ondernemer wordt wanneer je zonnepanelen neemt, kan je de btw terugvragen van de belastingdienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Bij Dijkman Zonne-energie zorgen wij ervoor dat je deze btw terug krijgt. Je hoeft er zelf dus niks voor te doen!

 • Zonnepanelen zijn met ongeveer 6 jaar terugverdiend.

  De terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is ongeveer 6 jaar. Na die 6 jaar ga je dus echt profiteren van de zon doordat je ‘gratis’ energie opwekt.

Henrico Adviseur

Wil je een andere feit of fabel over zonnepanelen checken?

Onze deskundige collega's helpen je daarbij!

Henrico is Adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen zowel op locatie als digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Henrico Adviseur

Meer over zonnepanelen

Afbouw salderingsregeling

De huidige salderingsregeling loopt tot eind 2024. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd. De precieze regels zijn nog niet bekend. Lees hier wat er tot nu toe bekend is.

Lees verder

De aanbetalingsregeling vanaf 1 januari 2023

Met de huidige ontwikkelingen en de groei van ons bedrijf voeren wij aanpassingen door in onze werkwijze en procesvoering. Vanaf 1 januari 2023 vragen wij een aanbetaling van 25%.

Lees verder

Btw-nultarief voor zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagd naar 0%. In dit blog lees je alles over het btw-nultarief en wat dit voor jou betekent.

Lees verder