Feiten en Fabels

over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel feiten, maar ook veel fabels. Zo hoor je bijvoorbeeld weleens dat het produceren van zonnepanelen meer energie kost dan dat ze opleveren of dat in Nederland de zon niet genoeg schijnt om optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. In deze blog vertelt onze adviseur Henrico wat de feiten en wat de fabels zijn over zonnepanelen.

Fabels over zonnepanelen

Feiten over zonnepanelen

 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je koopwoning

  Jouw koophuis wordt ongeveer €5000,- meer waard wanneer je een zonnepaneelinstallatie hebt. Dit komt doordat je energielabel wordt verhoogd. Ruim 35% van kopers heeft liever een huis met zonnepanelen dan zonder. Zelfs met een kleine zonnepaneelinstallatie wordt je huis al meer waard!

 • Zonnepanelen zijn een onuitputtende energiebron

  Aangezien zonnepanelen op licht werken, is het een onuitputtende energiebron. Er is altijd licht waardoor we ook altijd energie opwekken.

 • De betaalde btw van je zonnepanelen kan je terugvragen

  Omdat je officieel een ondernemer wordt wanneer je zonnepanelen neemt, kan je de btw terugvragen van de belastingdienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Bij Dijkman Zonne-energie zorgen wij ervoor dat je deze btw terug krijgt. Je hoeft er zelf dus niks voor te doen!

 • Zonnepanelen zijn met ongeveer 6 jaar terugverdiend.

  De terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is ongeveer 6 jaar. Na die 6 jaar ga je dus echt profiteren van de zon doordat je ‘gratis’ energie opwekt.

Henrico Adviseur
9.2/10 | 1095 reviews
Henk Willemsen 9

“Prima snel een afspraak snel een offerte”

Wil je een andere feit of fabel over zonnepanelen checken?

Onze deskundige collega's helpen je daarbij!

Henrico is Adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Henrico Adviseur

Meer over zonnepanelen

Last van stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder

Zonnepanelen in de winter

Hebben zonnepanelen in de winter wel nut? Wekken zonnepanelen bij bewolking en koude temperaturen wel voldoende stroom op? Je leest de antwoorden op deze vragen in ons blog.

Lees verder