Feiten en Fabels

over zonnepanelen

Over zonnepanelen hoor je veel feiten, maar ook veel fabels. Zo hoor je bijvoorbeeld weleens dat het produceren van zonnepanelen meer energie kost dan dat ze opleveren of dat in Nederland de zon niet genoeg schijnt om optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. In deze blog vertelt onze adviseur Emil wat de feiten en wat de fabels zijn over zonnepanelen.

Fabels over zonnepanelen

Feiten over zonnepanelen

 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je koopwoning

  Jouw koophuis wordt ongeveer €5000,- meer waard wanneer je een zonnepaneelinstallatie hebt. Dit komt doordat je energielabel wordt verhoogd. Ruim 35% van kopers heeft liever een huis met zonnepanelen dan zonder. Zelfs met een kleine zonnepaneelinstallatie wordt je huis al meer waard!

 • Zonnepanelen zijn een onuitputtende energiebron

  Aangezien zonnepanelen op licht werken, is het een onuitputtende energiebron. Er is altijd licht waardoor we ook altijd energie opwekken.

 • De betaalde btw van je zonnepanelen kan je terugvragen

  Omdat je officieel een ondernemer wordt wanneer je zonnepanelen neemt, kan je de btw terugvragen van de belastingdienst. Dit kan oplopen tot in de honderden euro’s. Bij Dijkman Zonne-energie zorgen wij ervoor dat je deze btw terug krijgt. Je hoeft er zelf dus niks voor te doen!

 • Zonnepanelen zijn met ongeveer 6 jaar terugverdiend.

  De terugverdientijd van een zonnepaneel installatie is ongeveer 6 jaar. Na die 6 jaar ga je dus echt profiteren van de zon doordat je ‘gratis’ energie opwekt.

Emil Adviseur
9.1/10 | 839 reviews
Anoniem 10

“Zeer correct en prettig om samen mee te werken.”

Wil je een andere feit of fabel over zonnepanelen checken?

Onze deskundige collega's helpen je daarbij!

Emil is Adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Emil Adviseur

Meer over zonnepanelen

Service en onderhoud

Om rendementsverlies te voorkomen raden we je aan minimaal 1x per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Lees hier hoe je jouw zonnepanelen zelf schoonmaakt.

Lees verder

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over zonnepanelen op een rijtje.

Lees verder

Verschillende soorten omvormers

Wat doet een omvormer, welke soorten zijn er en welke is geschikt voor mijn zonnepaneleninstallatie?

Lees verder