• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

De nieuwste Enphase IQ8 micro omvormer

Enphase lanceert een nieuwe micro omvormer: de IQ8. Deze micro omvormer is 1000 keer krachtiger dan de IQ7 én is klaar voor de toekomst. Wij willen graag de beste kwaliteit voor onze klanten. Daarom vertellen we je in dit blog over de nieuwste technologie en wat de voordelen van de Enphase IQ8 micro omvormer zijn.

Enphase IQ8 micro omvormer

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een zonnepanelen installatie? Dan kom je er ongetwijfeld achter dat er verschillende soorten omvormers zijn. Bij het Enphase systeem zit er achter ieder zonnepaneel een micro omvormer. Dit is een slimme chip die de opgewekte energie direct omzet in wisselstroom. De micro omvormers worden aangesloten op de aardlekschakelaar in de meterkast zodat je de opgewekte stroom kunt gebruiken in jouw huis.

Krachtig en intelligent

Het grootste voordeel van de nieuwste Enphase IQ8 micro omvormer is dat deze 1000 keer krachtiger is dan de IQ7 en de nieuwste zonnepanelen modules ondersteunt. Door de nieuwe intelligente chip (ASIC) levert hij meer vermogen per vierkante meter. En ook is het uitvalspercentage van 0,05% erg gunstig.

Een toekomstbestendige investering


Met de nieuwe intelligente chip (ASIC) en een nieuw platform, is deze micro omvormer al helemaal klaar voor de toekomst. Deze micro omvormer is namelijk de eerste in de branche die geschikt is om een eigen microgrid te vormen. Op dit moment is dat in Europa helaas nog niet mogelijk maar het biedt mogelijkheden voor de toekomst.

In de praktijk

Welke mogelijkheden biedt dit in de toekomst? Dankzij Enphase IQ8 microinverters blijven je zonnepanelen stroom opwekken. Ook als de stroom uitvalt. Wel leveren ze enkel de hoeveelheid stroom die nodig is. Huishoudelijke apparaten blijven hierdoor gewoon werken. Stel je gebruikt iets wat meer stroom kost dan wordt opgewekt, dan draait het alsnog op minder toeren. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger of een grasmaaier. Daarnaast zorgen de micro omvormers er ook voor dat er niet te veel stroom naar een apparaat gaat. Dat is wel zo veilig.

Hans Adviseur

Wil je meer weten over het Enphase systeem?

Bel dan met één van onze adviseurs!

In een vrijblijvend adviesgesprek kijken onze adviseurs welke omvormer bij jouw persoonlijke situatie past.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Hans Adviseur

Meer over zonnepanelen

Afbouw salderingsregeling

De huidige salderingsregeling loopt tot eind 2024. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd. De precieze regels zijn nog niet bekend. Lees hier wat er tot nu toe bekend is.

Lees verder

De aanbetalingsregeling vanaf 1 januari 2023

Met de huidige ontwikkelingen en de groei van ons bedrijf voeren wij aanpassingen door in onze werkwijze en procesvoering. Vanaf 1 januari 2023 vragen wij een aanbetaling van 25%.

Lees verder

Btw-nultarief voor zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagd naar 0%. In dit blog lees je alles over het btw-nultarief en wat dit voor jou betekent.

Lees verder