• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Energyra zonnepanelen - duurzaam, recyclebaar én Nederlands

Zonne-energie opwekken is al duurzaam. Maar hoe mooi zou het zijn als we zonnepanelen uit eigen land kunnen aanbieden die milieuvriendelijk zijn en ook nog eens goede opbrengst hebben. Zo verkleinen we samen de ecologische voetafdruk en profiteren we van de zon. In dit blog vertelt Olaf je graag over de zonnepanelen van Energyra.

Zonnepanelen met een Europees hart

Naast kwaliteit, vinden we bij Dijkman Zonne-energie duurzaamheid erg belangrijk. Dus waarom zouden we zonnepanelen van ver halen, als ze ook in ons eigen land gemaakt worden. De zonnepanelen van Energyra worden in Nederland geproduceerd. En om de ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen, halen ze zoveel mogelijk materialen uit Europa.

Duurzaam en recyclebaar

Het gaat nog iets verder dan dat. Energyra zet zich in om een groen en duurzaam product te produceren. Daarom zijn de zonnepanelen lood-, fluor- en PFAS-vrij. Dit zorgt ervoor dat het minder impact heeft op het milieu en de zonnepanelen aan het einde van hun levensduur beter recyclebaar zijn. Bovendien checkt Energyra de arbeidsomstandigheden van leveranciers. Zo zijn we samen goed voor mens én milieu.

“Waarom zonnepanelen van ver halen, als de meest groene, duurzame en efficiënte oplossingen om de hoek te vinden zijn? - Energyra”

De nieuwste backcontact technologie

Wat maakt de zonnepanelen van Energyra anders dan anderen? Energyra produceert zonnepanelen volgens de innovatieve backcontact cel- en moduletechnologie. Deze techniek zorgt voor nog meer contactpunten per zonnecel. De monokristallijne PERC-zonnecellen zijn extra gevoelig, waardoor ze ook in de vroege ochtend- of avondschemering nog stroom opwekken. En de koperen geleidende backsheet werkt als een soort koelelement waardoor de warmte altijd goed weg kan. Daar gaan wij van stralen want al met al, zorgt dit voor een hogere efficiëntie.

Een robuust en strak design

Een ander voordeel van deze nieuwe technologie is dat de zonnepanelen van Energyra tegen een stootje kunnen. De geleidende backsheet zorgt voor een extra beschermlaag die de zonnecellen stevig op de plaats houdt en tegelijkertijd beschermt tegen weersinvloeden. Zo ontstaan er minder snel microscheurtjes in zonnecellen. Ontstaan er toch scheurtjes? Dan werkt de cel nog steeds dankzij meerdere contactpunten en gaat er dus geen opbrengst verloren. En ook leuk: deze zonnepanelen zien er ook nog eens strak uit. Ze zijn volledig zwart en hebben geen busbars. Dat betekent dat je geen witte lijnen op het zonnepaneel ziet.

EclectIQ zonnepanelen met groots rendement

De EclectIQ zonnepanelen van Energyra zijn compact en met een lengte van 1683 mm de kleinste die we aanbieden. De opbrengst per zonnepaneel is dus vanzelfsprekend met 350Wp wat lager. Voor kleinere daken, waar elke vierkante meter telt, is dit een groot voordeel omdat er dan eventueel meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Hieronder zie je de specificaties van de EclectIQ zonnepanelen op een rij:

Energieopbrengst per module

362 kWh per jaar

Maximaal vermogen

350 Wattpiek

Afmetingen

1683mm x 1023mm x 33mm

Gewicht

17,6 kg

Uniek design

Wil jij nou nét even wat anders dan zwarte zonnepanelen? De zonnepanelen van Energyra zijn te voorzien van een patroon naar keuze. Dit biedt een uitkomst voor plaatsen waar de zonnepanelen goed in het zicht liggen. Bijvoorbeeld aan een schutting, op een zonneschans of aan een gevel. Met een patroon is het mogelijk om voor een unieke uitstraling te gaan die past bij jouw wensen. Op de afbeelding hiernaast zie je drie voorbeelden. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Olaf

Meer weten over de zonnepanelen die wij aanbieden?

Neem contact op met Olaf

Olaf is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen.

Olaf

Meer over zonnepanelen

Afbouw salderingsregeling

De huidige salderingsregeling loopt tot eind 2024. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd. De precieze regels zijn nog niet bekend. Lees hier wat er tot nu toe bekend is.

Lees verder

De aanbetalingsregeling vanaf 1 januari 2023

Met de huidige ontwikkelingen en de groei van ons bedrijf voeren wij aanpassingen door in onze werkwijze en procesvoering. Vanaf 1 januari 2023 vragen wij een aanbetaling van 25%.

Lees verder

Btw-nultarief voor zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagd naar 0%. In dit blog lees je alles over het btw-nultarief en wat dit voor jou betekent.

Lees verder