Btw-teruggave van zonnepanelen

Zorgeloos voor jou geregeld

Als je zonnepanelen aanschaft, kun je een flink bedrag terugkrijgen van de Belastingdienst. En je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen! Bij Dijkman Zonne-energie regelen wij de btw-teruggave van jouw zonnepanelen: van registratie tot teruggaaf. In dit blog lees je precies hoe dit werkt.

Btw terugvragen voor zonnepanelen

 

Zijn je zonnepanelen geïnstalleerd? Gefeliciteerd, je bent nu ondernemer! Vanaf het moment dat je stroom teruglevert aan het net, beschouwt de Belastingdienst je namelijk als ondernemer. Dat is extra voordelig: ondernemers kunnen namelijk de btw over de aanschaf en installatie terugvragen door gebruik te maken van de Kleineondernemersregeling (KOR). Dat betekent dat je vrijgesteld wordt van de btw over de opgewekte stroom. Wij stippelen de juiste route voor je uit en regelen alle administratie hiervoor. Zo profiteer jij direct zorgeloos van de zon.

Zo regelen we zorgeloos de btw-teruggave voor jouw zonnepanelen

Stap voor stap

 • We nemen contact op met de Belastingdienst en melden je aan
 • We verzoeken we de Belastingdienst tot toepassing van de kleineondernemersregeling (KOR)
 • We dienen de btw-aangifte in
 • We houden je op de hoogte bij elke stap in het proces

De aanvraag is afgerond wanneer de Belastingdienst de beschikking tot teruggave heeft verleend.

Uitzonderingen op de Kleineondernemersregeling

Heb je al zonnepanelen, ben je al ondernemer of ga je verhuizen? Dan zijn er een paar uitzonderingen waardoor de Kleineondernemersregeling zou kunnen komen te vervallen.

 • Je hebt al eerder btw teruggevraagd voor zonnepanelen

  Wanneer je al een zonnepanelen installatie hebt en je wilt uitbreiden, is het niet mogelijk om btw terugvragen over de nieuwe zonnepanelen. Dit komt doordat de Kleineondernemersregeling al van toepassing is op de aankoop van de vorige installatie.

 • Je bent al ondernemer of wil dat binnen 3 jaar worden

  Ben jij al een zzp’er of ondernemer? Dan kan je btw terugvragen van de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Het verschil is dat je niet zomaar gebruik kunt maken van de Kleineondernemersregeling. De Belastingdienst kijkt namelijk naar het totaalbedrag van alle btw-activiteiten. Staat de energienota op naam van jouw partner, dan kunnen we de btw wel terugvragen.

 • Je gaat verhuizen

  Wanneer je in je oude woning gebruikmaakt van zonnepanelen en in je nieuwe woning dat ook wilt, is het van belang dat je dit in de goede volgorde aanvraagt.

  Het is van belang dat de nieuwe zonnepanelen installatie pas wordt geplaatst nadat de oude woning is verkocht. Alleen dan kan je de betaalde btw over de nieuwe installatie terugvragen. Na verkoop van de oude woning en voor aanschaf van de nieuwe zonnepanelen ben je namelijk geen ondernemer meer.

  Ga je verhuizen en wil je op het nieuwe dak ook zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat de overgang soepen verloopt en alles voor je geregeld wordt.

Mark Adviseur
9.2/10 | 1175 reviews
G.Gerrits 10

“Goed contact. Vriendelijk en professioneel personeel.”

Meer weten over de financiƫle voordelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark!

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je financiële vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Zonnepanelen installeren: zo doen we dat

Nieuwsgierig hoe het installeren van zonnepanelen precies werkt? In dit blog vertelt adviseur Swen je er alles over.

Lees verder

Stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder