• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Btw teruggave op thuisbatterijen

Alles wat je moet weten

Onlangs is er een aantrekkelijke regeling geïntroduceerd voor degenen die investeren in duurzame energie. Je kunt nu ook de btw op thuisbatterijen terugvragen bij de Belastingdienst. Deze stap maakt de investering in thuisbatterijen veel aantrekkelijker, aangezien het 21% van de aanschafprijs scheelt en je zo nog meer kunt besparen. In dit artikel vertellen we je meer over de btw-teruggave op thuisbatterijen, de voorwaarden en de voordelen.

Nieuwe btw regeling voor thuisbatterijen


Onder de nieuwe regelgeving kunnen huiseigenaren die investeren in een thuisbatterij de betaalde btw terugvragen van de Belastingdienst. Dat scheelt dus maar liefst 21% op de aanschafprijs van een thuisaccu. De aanschaf van een thuisbatterij wordt zo dus steeds aantrekkelijker.

 

 

De voorwaarden voor btw teruggave op een thuisbatterij

Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave, zijn er een aantal voorwaarden.

Dynamisch energiecontract

Een belangrijke voorwaarde is dat je een energiecontract met dynamische energieprijzen hebt. De btw-teruggave op een thuisbatterij is alleen mogelijk als je "handelt" met jouw thuisbatterij, door met lage prijzen op te laden en met hoge prijzen te ontladen. Daarnaast is het van belang dat het energiecontract op naam staat van degene die de thuisbatterij aanschaft.

In- en verkopen van energie

Zoals hierboven benoemd, is het een voorwaarde dat je jouw thuisbatterij inzet om te "handelen" met energie. Met een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract kun je energie gunstig inkopen en duurder verkopen. Dit 'handelen' is nodig om door de Belastingdienst als btw-ondernemer aangemerkt te worden.

Met ons slimme energie managementsysteem wordt dit voor jou geregeld zodat je zorgeloos profiteert van je opgewekte én opgeslagen energie. 

Lees meer over energie management

 

Kleine Ondernemersregeling (KOR)

Heb je in het verleden zonnepanelen aangeschaft en de btw teruggevraagd onder de KOR? Dan raden we je aan om voor de aanschaf van de thuisbatterij je te verdiepen in de btw teruggave. Je kunt hiervoor advies vragen bij de Belastingdienst of een fiscaal adviseur. In sommige gevallen is het dan handiger dat jouw partner de thuisbatterij aanschaft.

Hoe werkt de btw teruggave op een thuisaccu?

We raden je aan om je goed te laten informeren over de specifieke voorwaarden en procedures voor het terugvragen van de btw. Dit kan doorgaans via de website van de Belastingdienst of door contact op te nemen met een fiscaal adviseur. Verzamel de benodigde offerte, facturen en de gegevens van jouw energiecontract.

Jouw totaaloplossing

Met de btw teruggave op thuisaccu's wordt verduurzamen steeds aantrekkelijker. Zeker wanneer je de thuisbatterij combineert met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract. Ons slimme energie managementsysteem zorgt dat al jouw apparaten slim met elkaar samenwerken. Zo bespaar je nóg meer op je energiekosten en ben je duurzaam bezig. 

Swen
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over de thuisbatterij?

Neem contact op met Swen

Swen helpt je graag met al je vragen over onze duurzame energie oplossingen.

Swen

Meer nieuws

Salderen en terugleververgoeding zonnepanelen

Wat is salderen? Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd en wat komt ervoor in de plaats?

Lees verder

Zonnepanelen op een plat dak

Ik heb een plat dak, kan ik dan ook zonnepanelen nemen? Ja zeker! Je hebt met een plat dak zelfs een aantal voordelen.

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? Onze adviseur Henrico vertelt je meer over het ontstaan van de zonne-energie, de omvormer en de beste plek voor de zonnepanelen.

Lees verder