• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in deze blog.

De afmeting van een zonnepaneel zegt veel over het vermogen en hoeveel zonnepanelen er op een dak passen. Het merk zonnepanelen dat Dijkman Zonne-energie adviseert is Longhi en Hyundai. Wij kiezen voor deze merken omdat dit merken van A-kwaliteit zijn en wij achter deze producten staan. We bieden dan ook langere garanties aan dan gebruikelijk met onze Zorgeloos Garantie

Afmeting van een zonnepaneel van Dijkman Zonne-energie

Wanneer je voor zonnepanelen van Dijkman Zonne-energie kiest, is de afmeting van een zonnepaneel gemiddeld 110 cm lang bij 170 of 180 cm breed. Welk type zonnepaneel onze adviseur aanbeveelt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Onze adviseurs kijken namelijk ter plekke wat de maat van het dak is, met welke obstakels er rekening gehouden moet worden en welk zonnepaneel het meest geschikt is om het maximale rendement uit jouw dak te halen. 

De afmeting van een zonnepaneel bepaalt het vermogen

Hoe groter het zonnepaneel is, hoe meer vermogen het zonnepaneel heeft. Een Longi zonnepaneel van 103,8x175,5 cm heeft bijvoorbeeld 365-370 Wp vermogen en een Hyundai zonnepaneel van 114x171,9 cm heeft 400 Wp vermogen.


Geen kwaliteitsverschil tussen zonnepanelen

Tegenwoordig is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken zonnepanelen minimaal. Het product zonnepanelen is relatief nieuw en wordt dus continu doorontwikkeld. De zonnepanelen worden steeds beter van kwaliteit en zien er ook al veel mooier uit. Waar we een aantal jaren geleden blauwe zonnepanelen op ons dak hadden liggen, zijn ze nu zwart van kleur wat een meer moderne uitstraling geeft aan je dak. 


Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om je volledige energieverbruik te kunnen dekken, hangt onder andere af van welk type zonnepaneel je neemt en hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’.

Mark Adviseur
9.1/10 | 1558 reviews
J. Bruins 9

“Prima en netjes verzorgd alles netjes geplaatst. Waarom Dijkman Komt het beste uit alle recensies die we hebben gelezen van verschillende leveranciers.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark.

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen op locatie, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Martijn Elkink benoemd tot Algemeen Directeur van Dijkman Zonne-energie

Dijkman Zonne-energie, specialist in duurzame energie, verwelkomt Martijn Elkink als nieuwe Algemeen Directeur. Met ingang van 1 mei zal Martijn zich samen met eigenaar Dennis Dijkman richten op de toekomstbestendigheid en de volgende fase van het bedrijf.

Lees verder

Aftoppen van de omvormer

Zie je dat de opbrengst aftopt op zonnige dagen? Lees hier wat het aftoppen van de omvormer betekent.

Lees verder

Wij zijn aangesloten bij SGZE

Wij zijn aangesloten bij de SGZE. Zo is jouw aanbetaling en fabrieksgarantie veiliggesteld. Je leest hier de voordelen voor jou.

Lees verder