Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in deze blog.

De afmeting van een zonnepaneel zegt veel over het vermogen en hoeveel zonnepanelen er op een dak passen. Het merk zonnepanelen dat Dijkman Zonne-energie adviseert is Longhi en Hyundai. Wij kiezen voor deze merken omdat dit merken van A-kwaliteit zijn en wij achter deze producten staan. We bieden dan ook langere garanties aan dan gebruikelijk met onze Zorgeloos Garantie

Afmeting van een zonnepaneel van Dijkman Zonne-energie

Wanneer je voor zonnepanelen van Dijkman Zonne-energie kiest, is de afmeting van een zonnepaneel gemiddeld 200 of 105 cm lang bij 170 of 180 cm breed. Welk type zonnepaneel onze adviseur aanbeveelt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Onze adviseurs kijken namelijk ter plekke wat de maat van het dak is, met welke obstakels er rekening gehouden moet worden en welk zonnepaneel het meest geschikt is om het maximale rendement uit jouw dak te halen. 

De afmeting van een zonnepaneel bepaalt het vermogen

Hoe groter het zonnepaneel is, hoe meer vermogen het zonnepaneel heeft. Een Longhi zonnepaneel van 105x177cm heeft bijvoorbeeld 360 Wp vermogen en een Hyundai zonnepaneel van 114x172cm heeft haalt 395 Wp vermogen.


Geen kwaliteitsverschil tussen zonnepanelen

Tegenwoordig is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken zonnepanelen minimaal. Het product zonnepanelen is relatief nieuw en wordt dus continu doorontwikkeld. De zonnepanelen worden steeds beter van kwaliteit en zien er ook al veel mooier uit. Waar we een aantal jaren geleden blauwe zonnepanelen op ons dak hadden liggen, zijn ze nu zwart van kleur wat een meer moderne uitstraling geeft aan je dak. 


Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om je volledige energieverbruik te kunnen dekken, hangt onder andere af van welk type zonnepaneel je neemt en hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog ‘Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?’.

Mark Adviseur
9.2/10 | 1048 reviews
Anoniem 8

“Accuraat. Vanaf de uitgebreide offerte tot de installatie. Anders gezegd betrouwbaar.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark.

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Vanwege de Coronamaatregelen kunnen adviesgesprekken ook digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Last van stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen

Hoe komt het dat de energiekosten zo hard stijgen? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen is de oplossing. Lees er alles over in onze blog.

Lees verder

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? Je leest er alles over in onze blog.

Lees verder

Installatie zonnepanelen afgerond, en nu?

Gefeliciteerd! Je zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Nu moeten er nog een aantal zaken worden afgerond. Lees in deze blog wat er nu gaat gebeuren.

Lees verder