• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Aangesloten bij de SGZE
  • Zorgeloos garantie
  • Gecertificeerd bedrijf
Zorgeloos profiteren van de zon
Gratis adviesgesprek

Afmetingen zonnepanelen

Hoe groot zijn zonnepanelen en hoeveel passen er op mijn dak? De afmeting van een zonnepaneel zegt veel over het vermogen en hoeveel zonnepanelen er op een dak passen. Ook kiezen we voor A-kwaliteit merken met goede garanties. In dit blog lees je alles over de afmetingen van zonnepanelen en hoe je optimaal gebruik maakt van je dak.

Afmeting van zonnepanelen van Dijkman Zonne-energie

Wanneer je voor zonnepanelen van Dijkman Zonne-energie kiest, is de afmeting van een zonnepaneel gemiddeld 114 cm lang bij 176 cm breed. Welk type zonnepaneel onze adviseur aanbeveelt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Onze adviseurs kijken namelijk ter plekke wat de maat van het dak is, met welke obstakels er rekening gehouden moet worden en welk zonnepaneel het meest geschikt is om het maximale rendement uit jouw dak te halen.

Afmeting zonnepaneel

Optimaal gebruik van je dak met de juiste zonnepaneel afmeting

Om het meeste uit je dakruimte te halen, is het kiezen van zonnepanelen met de juiste afmetingen belangrijk. Onze adviseurs helpen je met het in kaart brengen van je dak om te zien hoe de zonnepanelen het beste gepositioneerd kunnen worden voor maximaal rendement. Zo weet je zeker dat je optimaal gebruikmaakt van elke vierkante meter.

Dak vol met zonnepanelen

Het is niet altijd zo dat heel het dak vol kan met zonnepanelen. Obstakels zoals ontluchtingspijpjes of een CV-pijp kunnen in de weg zitten, waardoor het plaatsen van zonnepanelen lastig wordt. Nog een belangrijke factor is het gewicht van een zonnepaneel. Er moet gekeken worden of het dak nog in goede staat is, zodat de zonnepanelen er veilig kunnen liggen, zonder dat er instortingsgevaar heerst. Ook is een zogenoemde ‘no-go-zone'. Dit houdt in dat de zonnepanelen niet op de rand van een dak gelegd mogen worden in verband met het gevaar dat ze eraf kunnen waaien. Voor een schuin dak moeten de panelen ongeveer 20 cm van de dakrand afliggen. Voor een plat dak is het afhankelijk van de hoogte van de zonnepanelen

De afmeting van een zonnepaneel bepaalt het vermogen

Hoe groter het zonnepaneel is, hoe meer vermogen het zonnepaneel heeft. Een Longi zonnepaneel van 103,8x175,5 cm heeft bijvoorbeeld 365-370 Wp vermogen en een Hyundai zonnepaneel van 114x171,9 cm heeft 400 Wp vermogen. Deze panelen hebben een grotere oppervlakte en kunnen daardoor meer zonne-energie opvangen en omzetten in elektriciteit.

De opstelling van zonnepanelen

De afmeting van zonnepanelen speelt ook een rol bij de opstelling. Op platte daken moeten panelen met een juiste hellingshoek worden geplaatst om schaduwvorming te voorkomen. Op schuine daken houden onze adviseurs rekening met de obstakels en de dak oriëntatie. Zo kunnen ze inschatten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je energieverbruik te dekken.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om je volledige energieverbruik te kunnen dekken, hangt onder andere af van welk type zonnepaneel je neemt en hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog 'Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?'.

Geen kwaliteitsverschil tussen zonnepanelen

Tegenwoordig is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken zonnepanelen minimaal. Zonnepanelen zijn al een redelijke tijd op de markt, maar ze worden nog continu doorontwikkeld. De kwaliteit wordt steeds beter en het design steeds strakker en mooier. Waar we een aantal jaren geleden blauwe zonnepanelen op de daken lagen, zijn ze nu zwart van kleur wat een modernere uitstraling geeft.

Zonnepaneel schuindak
Mark Adviseur
9.1/10 | 1862 reviews
Hans Duistermaat 9

“Net en goed werk geleverd. Het heeft wel een tijd geduurd voordat de zonnepanelen zijn geplaatst.”

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag dan een adviesgesprek aan met Mark.

Mark is adviseur bij Dijkman Zonne-energie en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. Adviesgesprekken kunnen op locatie, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Mark Adviseur

Meer over zonnepanelen

Salderen en terugleververgoeding zonnepanelen

Wat is salderen? Waarom wordt de salderingsregeling afgebouwd en wat komt ervoor in de plaats?

Lees verder

Zonnepanelen op een plat dak

Ik heb een plat dak, kan ik dan ook zonnepanelen nemen? Ja zeker! Je hebt met een plat dak zelfs een aantal voordelen.

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? Onze adviseur Henrico vertelt je meer over het ontstaan van de zonne-energie, de omvormer en de beste plek voor de zonnepanelen.

Lees verder